All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

joi | 26 noiembrie | 2020
-1.9 C
București

Companiile germane se așteaptă la o scădere semnificativă

Scăderi semnificative ale cifrei de afaceri și o redresare economică cel mai devreme în 2021. Acestea sunt rezultatele celui mai recent sondaj special realizat de AHK România în rândul companiilor germane din România.

Majoritatea companiilor se așteaptă la o scădere a cifrei de afaceri între 10% și 25%.

De asemenea, peste 24% sunt de părere că afacerile lor vor scădea cu mai mult de 25% ca urmare a pandemiei de Coronavirus.

Revenirea la normalitate în business nu va avea loc înainte de anul viitor, mai târziu deci decât ne așteptam.

Companiile sunt îngrijorate

- PUBLICITATE -

Cel mai mult sunt afectate de cererea redusă de produse și servicii (64%) și de restricțiile de călătorie (peste 61%), dar și amânarea sau anularea investițiilor reprezintă provocări majore pentru multe companii.

Cei mai importanți factori de risc îi reprezintă în momentul de față condițiile-cadru politice (peste 68%) și lipsa măsurilor de sprijin pentru mediul de afaceri (peste 58 %).

Puține companii se mai gândesc la investiții

Cheltuielile pentru investiții vor fi mai mici decât cele planificate înainte de criză, spun 67% dintre respondenți și doar 4,5% se așteaptă la creșterea investițiilor.

În ceea ce privește numărul de angajați, jumătate dintre participanții la sondaj cred că acesta nu se va modifica, 46% spun că numărul de angajați va scădea.

- PUBLICITATE -