Companiile din sectorul IT rămân cele mai active pe piața închirierii de birouri

Firmele din sectorul IT&Communication, cu 19% din suprafata nou inchiriată, au fost cele mai active companii din piața de birouri. Urmează companiile din sectoarele Medical&Farma si Energetic, cu 14 si respectiv 13% din suprafata inchiriata.

Principalele domenii active in piata de inchirieri spatii office din București in ultimii cinci ani au fost IT&C, Financiar, Servicii profesionale, Medical / Farma si Constructii / Real Estate, conform datelor ESOP.

Interesant este ca inainte de 2020, ponderea suprafetelor inchiriate de catre firmele din domeniul IT&C, BPO si SSC se situa an de an in jurul valorii de 50%.

Cea mai cautata zona pentru cei care s-au relocat sau si-au extins spatiile de birouri in primul trimestru din 2023 a fost Centru-Nord, cu 71% dintre preferintele companiilor pentru inchirieri de spatii noi.

Zona de centru-nord va fi pe primul loc in acest an si in privinta livrarilor de cladiri de birouri de clasa A cu 54.000 mp urmata de centru-sud cu 35.000 mp si de centru-vest cu 34.000 mp.

Pana la finalul anului 2023 este programata finalizarea de cladiri de birouri cu o suprafata totala similara cu cea de anul trecut, cu un total de 153.000 mp de spatii de birouri.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Cerere record de spații de birouri și noi zone de interes

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...