All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 24 februarie | 2021

Companiile din Cluj cheltuiesc între 15-30% din buget pentru outsourcing de servicii

Companiile din Cluj cheltuiesc, în medie, până la 15-30% din bugetele lor pentru outsourcing de servicii și lucrează, de obicei, cu peste 50 de furnizori anual.

Mai mult, companiile clujene contractează până la 80 de tipuri diferite de servicii pentru operațiuni de zi cu zi, arată datele unui studiu ENSO.

Cele mai solicitate servicii sunt cele de administrare a afacerilor (contabilitate, juridic, taxe, marketing), HR (recrutare, training, beneficii), infrastructură – spații de birouri (închiriere, mentenanță, logistică) și IT (infrastructură, securitatea datelor).

Până la declanșarea pandemiei, serviciile de organizare de evenimente și călătorii erau, de asemenea, foarte solicitate.

Cei mai mari achizitori din Cluj-Napoca sunt companiile din domeniul ingineriei, IT și servicii.

Firmele din domeniul ingineriei au împreună o cifră de afaceri de 1.120 de milioane euro aprope cât au cele de IT (935 milioane euro) și servicii (368 milioane euro) împreună.

Cel mai mare profit îl generează firmele din IT, de 105 milioane euro, cât fac împreună cele din inginerie (74 milioane euro) și servicii (31 milioane euro)

Studiul a fost realizat pe 1.200 de firme din Cluj dintre care 200 reprezintă cei mai mari achizitori care generează 80% volumul total de servicii B2B din județ și 1.000 cei mari ofertanți de servicii, după cifră de afaceri și număr de angajați.

Cele 200 de companii au o cifra de afaceri anuală de peste 2,5 miliarde euro, generează un profit cumulat de peste 214 milioane euro, au peste 40.000 de angajați și ocupă peste 335.000 metri patrați de spații de birouri.

- PUBLICITATE -