Compania românească SafeFleet monitorizează vehiculele Misiunii UE în Africa

Serviciile companiei au fost alese și pentru misiunile UE din Kosovo și Georgia

SafeFleet a semnat un acord de monitorizare a vehiculelor de teren folosite în cadrul Misiunii Uniunii Europene de consiliere pentru reforma sectorului securității civile din Republica Centrafricană.

Compania românească SafeFleet, cu birouri în Timișoara, va oferi timp de 12 luni servicii de monitorizare a celor 37 de mașini de teren pe care reprezentanții UE le vor utiliza în cadrul misiunii.

Monitorizarea vehiculelor blindate se face cu ajutorul dispozitivelor de urmărire prin GPS, iar comunicația cu centrul de comandă funcționează în sistem dual.

Reprezentanții EUAM vor putea, astfel, să cunoască în timp real poziția fiecărui vehicul, să contorizeze cu acuratețe consumul de combustibil și să emită alarme în caz de necesitate.

Acestea sunt însoțite de coordonatele exacte ale mașinii pentru care este nevoie de intervenție, vehiculele fiind dotate cu buton de panică.

Serviciile SafeFleet au fost alese și pentru misiunile UE din Kosovo și Georgia

Și misiunea civilă de monitorizare a Uniunii Europene în Georgia și Misiunea civilă UE pentru statul de drept în Kosovo au ales serviciile SafeFleet pentru a urmări și gestiona flotele de vehicule.

Au fost monitorizate peste 400 de vehicule în total, pentru comportamentul șoferilor și pentru a proteja personalul și pasagerii civili în Georgia, respectiv, Kosovo.

Majoritatea vehiculelor sunt specifice misiunilor în zone de conflict, fiind blindate și capabile să opereze pe orice teren.

Printre cele mai importante funcționalități se numără: monitorizarea în timp real a flotei, urmărirea activității vehiculelor și a șoferului, a comportamentului acestuia, monitorizarea grupurilor de șoferi și alerte geofence.

Fiecare vehicul este echipat cu buton de panică pentru a alerta utilizatorii în caz de urgență, iar fiecare mesaj de alertă este însoțit de coordonatele exacte ale mașinii.

CITEȘTE ȘI: România rămâne cel mai prost loc în care să trăiești din Uniunea Europeană

- publicitate -