Compania românească Amber deschide un studio în Guadalajara, Mexic

Amber, companie independentă de game development din România, anunță extinderea în Mexic cu un nou studio în Guadalajara.

Amber Mexic va oferi servicii de dezvoltare de jocuri video, cu un focus inițial pe testare (QA) și artă. Este al cincilea studio pe care Amber îl deschide, cel mai recent fiind biroul din Botoșani, în octombrie anul trecut, care numără în prezent peste 30 de testeri și test leaders.

La finalul lui 2020, Amber estimează că va avea peste 500 de specialiști în cele 5 birouri din lume.

Biroul din Mexic va fi condus de Jorge Suarez, un veteran al industriei jocurilor video, cu o experiență de peste 16 ani, care va implementa strategia de dezvoltarea a noului studio. Procesul de recrutare a început deja, Amber Mexic dorind să atragă până la finalul acestui an 50 de testeri și artiști specializați în User Interface, animație 2D și 3D.

Guadalajara este al doilea oraș ca mărime din Mexic și cunoscut pentru comunitatea de game developeri. Amber Mexic își va desfășura activitatea în Ciudad Creativa Digital, un hub tech creativ ce aduce laolaltă numeroase companii internaționale care aleg să investească în Guadalajura.

Văzut ca un Silicon Valley al Mexicului, Guadalajara devine un hub important pentru dezvoltarea de produse media digitale.

Ce face Amber

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport.

Compania a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele. 

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creștere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe și numărul 463 dintre toate companiile europene.

Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles și Guadalajara.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...