Compania de soluții software KIM, atrage o investiție de 100.000 euro

Simple Capital, vehiculul de investiţii private fondat de Andrei Pitiş, investeşte 100.000 euro în compania românească de soluții software KIM. Astfel, investitorul preia 15% din acțiuni.

Investiția va duce la crearea unui departament specializat de Product Development care va asigura scalarea produselor dezvoltate de KIM până în prezent.

În plus, se va extinde echipa de programatori pentru a putea răspunde cât mai rapid cerințelor tehnice venite de la clienții actuali și cei viitori.

Până în prezent, KIM a digitalizat 7 fabrici, 3 multinaționale și o serie de IMM-uri din România, iar pentru 2021 estimează că va depăși o cifră de afaceri de .

În premieră pe piață, KIM aduce și un nou modul cu capabilități VR/AR pentru creșterea productivității în zonele de producție.

Astfel, operatorii de la mașini pot vedea în timp real ce comenzi le-au fost alocate și își pot înregistra activitățile realizate.

Fondatorul KIM, Vicențiu Corbu, a digitalizat sistemul de monitorizare a traficului aerian din Vietnam și a implementat un sistem de climatologie în Iran, Maldive, iar în Pakistan un sistem de avertizare tsunami.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...