Comisia Europeană insistă pentru vaccinarea anti Covid-19 cu a treia doză

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut cetăţenilor să se vaccineze şi cu doza a treia pentru a scădea numărul spitalizărilor, arată Agerpres.

von der Leyen a cerut statelor UE să crească rata de vaccinare anti-COVID-19 la toate categoriile de vârstă, inclusiv copii şi tineri.

Potrivit Reuters, statele UE avansează către limitarea la nouă luni a valabilităţii certificatului verde după vaccinarea anti-COVID-19 cu schema completă alcătuită din două doze sau doza unică Johnson.

Între timp, Euronews notează că mai multe state europene au reintrodus măsuri restrictive pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Astfel, Danemarca obligă elevii de până la clasa a zecea să facă școala online, iar restaurantele, barurile și cluburile se vor închide la miezul nopții.

Norvegia îndeamnă oamenii să treacă la telemuncă, iar la evenimentele publice pot participa maxim 50 de persoane, în timp ce la cele private pot participa maxim zece.

Polonia introduce vaccinarea obligatorie, începând cu 1 martie 2022, pentru lucrătorii din sănătate, profesori, poliție, militari și pompieri.

Franța închide cluburile de noapte de vineri pentru o perioadă de patru săptămâni, în încercarea de a reduce creșterea rapidă a infecțiilor cu COVID-19.

Începând cu 15 ianuarie, toți adulții vor avea nevoie de un rapel la cel puțin șapte luni după ce au fost complet vaccinați pentru a-și păstra certificatele verzi.

Bineînțeles, România face notă discordantă și trece la o relaxare a restricțiilor în perioada sărbătorilor de iarnă.

Economie europeană

Italia / Autoritatea pentru Competiţie din Italia a amendat joi Amazon cu 1,128 miliarde euro pentru americanii au profitat de poziţia dominantă.

Ungaria / O companie din Coreea de Sud va investi peste 800 milioane euro într-o fabrică de componente pentru bateriile mașinilor electrice la Debrecen, estul Ungariei.

Spania / Guvernul va pompa 720 milioane euro pentru a susține turismul local, grav afectat de pandemie.

Polonia / Compania care operează aeroportul Incheon din Coreea de Sud va construi terminalul de mărfuri CPK din centrul țării și va prelua un pachet minoritar de acțiuni la acesta.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...