Cometex montează panouri fotovoltaice pe acoperișurile unor parcuri de retail

Primele locații ce vor beneficia de noile sisteme sunt cele din Slatina, Brăila, Ploiești, Galați, Turda și Brașov

Cometex, dezvoltator imobiliar de parcuri retail, a primit o finanțare de la Innovation Norway pentru echipamente de producere a energiei regenerabile având ca obiectiv reducerea amprentei de carbon.

În urma unui proces de selecție, compania a primit o finanțare, pentru proiectele în valoare de 1,2 milioane euro de implementare a panourilor fotovoltaice, din care 50% reprezintă fonduri nerambursabile.

Panourile solare vor acoperi o suprafață de 14.444 mp și vor avea o capacitate instalată de 998,40 Kw. Acestea au început să fie implementate din luna septembrie a acestui an, în parcurile de retail Cometex din Slatina, Brăila, Ploiești, Galați, Turda și Brașov.

Cometex deține opt parcuri de retail în Giurgiu, Slatina, Satu Mare, Turda, Deva, Huși, Câmpina, Turnu Măgurele și două centre comerciale în Brașov și Suceava.

Compania a dezvoltat și 13 magazine de tip „stand alone” Altex în București (Orhideea, Titan), Arad, Bistrița, Brăila, Galați, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Timișoara, Lugoj, Chiajna, Reșița.

În următorii doi ani, planul de dezvoltare al companiei cuprinde peste 20 de proiecte de retail, depășid astfel cifra de 200.000 mp de suprafață închiriabilă, dar și intrarea companiei pe proiecte rezidențiale.

CITEȘTE ȘI: Altex deschide un nou magazin la Mioveni, în locul Lidl

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...