Colliers intermediază închirierea proiectului rezidențial Vitan Estates

Contractele de închiriere sunt semnate pe o perioadă de cel puțin un an, cu posibilitatea prelungirii

Bucharest Properties REIT a desemnat compania de consultanţă imobiliară Colliers pentru asigurarea serviciilor complete de închiriere corporate a Vitan Estates, primul ansamblu rezidențial dedicat exclusiv închirierii din București.

Situat în imediata apropiere a staţiei de metrou Mihai Bravu, Vitan Estates cuprinde trei blocuri, cu un regim de înălţime de P+5-P+11 etaje și o suprafață totală de peste 20.000 metri pătrați construiți.

Complexul are disponibile 375 locuințe – lofturi, studiouri, două și trei camere, toate utilate și mobilate (la cerere, nemobilate). După modelul american, în complex există și spălătorie și uscătorie, sală de fitness, un bistro, un magazin de proximitate, serviciu de concierge.

Costurile de întreținere sunt direct proporționale cu consumul fiecărei locuințe, toate apartamentele având contoare individuale pentru apă, gaz și energie electrică, centrală proprie sau de bloc și aer condiționat.

Cele două blocuri finalizate din cadrul complexului rezidențial Vitan Estates au ajuns la un grad de ocupare de 98,7%, iar cea de-a treia clădire, aflată în faza de construcție, este 100% pre-leased.

Pe măsură ce ecartul dintre rată și chirie se reduce, pe fondul creșterii prețurilor pe piață și a înăspririi condițiilor de creditare, se observă o cerere din ce în ce mai mare pentru chirii.

Această cerere a fost satisfăcută până în prezent de mici investitori care achiziționau pachete de apartamente și le scoteau pe piața de închiriere, dar acum începe să atragă și atenția jucătorilor mari.

De altfel, Colliers poartă în prezent discuții cu mai mulți dezvoltatori și investitori privind construcția de ansambluri destinate exclusiv închirierii în câteva zone din București și au intermediat recent o tranzacție de teren pentru un astfel de proiect.

CITEȘTE ȘI: Doar 33 de unități disponibile în Greenfield Băneasa la 30 noiembrie

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...