Colliers a oferit servicii de consultanță tehnică pentru 3,4 milioane mp de spații

Cu o experiență de 15 ani în piață, Colliers a oferit astfel de servicii pentru 3,4 milioane mp de spații, dintre care aproximativ 2 milioane mp sunt în proiecte de monitorizare.

Divizia de Building Surveying a Colliers realizează rapoarte de monitorizare a lucrărilor de construcții pentru bănci finanțatoare, rapoarte de audit tehnic, dar și rapoarte de commissioning.

Monitorizarea dezvoltărilor imobiliare este un serviciu solicitat în special de către băncile creditoare pentru verificarea şi confirmarea lucrărilor executate de dezvoltatorii imobiliari.

Practic, aprobările băncilor finanţatoare pentru retragere se efectuează în urma rapoartelor de monitorizare executate de specialiștii Colliers.

Acestea confirmă, printre multe aspecte tehnice și financiare, concordanţa dintre devizele de lucrări de construcţii şi facturile constructorilor pentru lucrările efectuate.

Totodată, același departament s-a ocupat de servicii de „technical due diligence” și rapoarte de audit tehnice pentru 4 hoteluri, 13 parcuri industriale, 17 clădiri de birouri, 7 portofolii de spații de retail, care cumulează o suprafață de circa 1,4 milioane de metri pătrați.

Acest tip de analiză a proprietăților oferă o imagine din punct de vedere tehnic, dar și o estimare clară a reparațiilor care trebuie făcute pentru a respecta proiectul inițial.

Mai mult, în ultimul an, a crescut interesul băncilor finanțatoare pentru dezvoltări industriale, de rezidențial și de tip strip-mall, observă consultanții Colliers.

Printre companiile pentru care Colliers a oferit de-a lungul timpului astfel de servicii se numără CTP, dar și bănci precum BRD Groupe Société Générale sau Banca Transilvania.

- publicitate -