Colegiul Tehnic Energetic București va avea o clasă de viitori electricieni

Un liceu din București va avea, începând din această toamnă, o clasă de viitori electricieni, pregătiți de specialiști ai unor companii private austriece.

Astfel, la Colegiul Tehnic Energetic din București, absolvenții de clasa a VIII-a care se vor înscrie în program, vor învăţa timp de trei ani pentru a deveni electricieni.

Tinerii vor avea un tutore din partea operatorilor economici care îi va îndruma pe întreaga perioadă a studiilor și vor beneficia de burse lunare de până la 400 lei.

Mai mult, vo primi premii în funcţie de rezultatele obţinute, dar și transport gratuit pentru mijloacele în comun.

Diploma pe care aceștia o vor obține la absolvire este recunoscută pe plan internațional, în cadrul statelor europene.

Înscrierea în program se va desfăşura în două etape, astfel: etapa I – în perioada 5-8 iulie 2021, etapa a II-a – în perioada 22-26 iulie 2021.

În plus, după absolvirea cursurilor, absolvenții vor avea prioritate la angajare în companiile partenere.

STAR (Școala Tehnologică Austriacă din România) este un program de învățământ profesional dual, în cadrul căreia o serie de companii private austriece (STRABAG, BSS și Aurocon) finanțează și asigură practica elevilor înscriși în proiect.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...