Coca-Cola a construit o unitate proprie de fabricare a PET-ului reciclat

Investiția totală s-a ridicat la 55 milioane lei, din care 17,5 milioane lei reprezintă ajutor de stat

Coca-Cola a instalat o unitate de decontaminare a fulgilor de PET în fabrica din Ploiești, dobândind astfel capabilități de a produce PET reciclat (rPET) intern.

După sortarea ambalajelor PET într-o facilitate specializată, acestea vor fi transformate în fulgi PET, pe care compania îi va achiziționa de la furnizori verificați și auditați constant.

În fabrica din Ploiești, fulgii PET vor fi introduși în echipamentul de sortare, urmat de decontaminarea acestora, un proces progresiv ce presupune eliminarea materialelor străine, topirea, decontaminarea și mai apoi transformarea rezinei de rPET în granule.

În final, din granulele rPET rezultate se vor produce preformele și apoi recipientele pentru băuturi. Sticlele rPET pot fi colectate și reciclate din nou.  

Noua linie va facilita finalizarea tranziției către ambalaje din 100% rPET pentru întregul portofoliu de produse al companiei. Din 2019, doar brandul de apă minerală naturală Dorna era disponibil în ambalaje rPET.

Din această toamnă, și celelalte branduri, respectiv Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Cappy, Cappy Pulpy si Fuzetea, vor fi îmbuteliate în ambalaje din 100% PET reciclat.

Coca-Cola are trei fabrici în România, la Ploiești, Timișoara și Poiana Negrii, cu peste 1.500 de angajați.

CITEȘTE ȘI: O româncă la conducerea operațiunilor Coca-Cola din Europa Centrală

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...