All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 24 februarie | 2021

Co-fondatorul Element Industrial, Muler Onofrei, se alătură echipei CBRE

Muler Onofrei, care va ocupa poziția de Business Development Director, se va concentra pe sectorul de industrial, în care a adunat o vastă experiență.

Stocul spațiilor industriale din România a depășit pragul de 5 mil. mp în 2020, ajungând la 5,1 mil. mp după ce anul trecut au fost livrați 574.000 mp, potrivit datelor CBRE, aproximativ jumătate stoc fiind deținut de trei proprietari, CTP, WDP și P3.

Deși plaja investitorilor s-a diversificat în ultimii ani, inclusiv prin dezvoltarea unor jucători locali, precum Element Industrial, co-fondat de Muler Onofrei, Global Vision sau Transilvania Construcții, în prezent investitorii locali dețin doar 5% din totalul stocului existent.

Am experimentat agilitatea dezvoltatorului local și complexitatea investitorului internațional și voi folosi aceste perspective pentru a veni cu cele mai bune soluții pentru clienții noștri, spune Muler Onofrei, noul Business Development Director, CBRE România

România a avut  în ultimii cinci ani un ritm rapid de dezvoltare al pieței industriale, stocul dublându-se în această perioadă.

Cu toate acestea, cu doar 260 mp de spații industriale per mia de locuitori, țara noastră se situează sub media regională.

Spre comparație, Polonia are o medie de  510 mp per mia de locuitori iar Cehia, 840 mp per mia de locuitori.

În următorii 5 ani, calculele CBRE indică o creștere a stocului de spații industriale cu peste 50%, până la 8 mil. mp, în acest moment, dezvoltatorii având aproape 400.000 mp de spații industriale în construcție.

- PUBLICITATE -