Clujenii de la Synaptiq obțin un grant de 158.000 euro pentru tratamentul cancerului

Soluția software dezvoltată de compania Synaptiq Cluj care eficientizează tratarea cancerului primește un grant de 158.000 euro de la fondul Innovation Norway.

Software-ul Mediq este proiectat și dezvoltat în colaborare cu medici reputați și clinici prestigioase și îi va ajuta pe radioterapeuți să identifice, să contureze și să diagnosticheze într-un timp extrem de scurt tumorile și organele la risc, în cadrul tratamentelor de radioterapie.  

Conceptul tehnologic dezvoltat de Synaptiq în soluția Mediq este proiectat să reducă timpul de identificare și deliniere a organelor la risc și a tumorilor la maxim 5 minute.

Analiza imagisticii medicale cu ajutorul inteligenței artificiale permite medicilor să identifice rapid, clar și precis tumorile și organele la risc și să ia deciziile de tratament potrivite.

În 2020, peste 8 milioane de oameni au fost diagnosticați cu cancer în toată lumea. Dintre aceștia, aproximativ 50% au nevoie de tratament cu radioterapie.

Din păcate, doar 3 din 4 pacienți au acces efectiv la tratament. Aceasta se întâmpla din cauza lipsei de cadre medicale si a complexității și duratei îndelungate a procedurilor.

Chiar și pentru cei care au acces la tratament, durata între diagnosticare și începerea tratamentului poate fi de 5 săptămâni.

Compania Synaptiq a fost fondată acum mai bine de doi ani la Cluj de Dragoș Dușe, Mihai Căta, Roxana Săbău și Diana Andrițchi, iar la momentul actual echipa este formată din 17 membri.

CITEȘTE ȘI: Telios Care atrage o nouă finanțare de 700.000 euro

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...