Cluj-Napoca a intrat în top 100 orașe pentru călătorii responsabili cu mediul

Indicele analizează 167 de orașe din 63 de țări, luând în calcul 28 de factori

Rotterdam a câștigat locul întâi, fiind cel mai atractiv oraș turistic pentru călătorii preocupați de mediul înconjurător, conform datelor Momondo. Cluj-Napoca a ocupat locul 86, iar București a luat locul 105.

Cluj-Napoca oferă unele dintre cele mai accesibile mașini ecologice de închiriat, la prețuri cu (în medie) 32% mai ieftine decât mașinile ne-ecologice.

Numărul mare de piețe și magazine second-hand face din Cluj un loc excelent pentru cumpărături care nu afectează mediul, în vreme ce muzeele numeroase și variate îi ajută pe călători să cunoască cultura zonei.

Și București pune la dispoziție câteva opțiuni ieftine de închirieri de mașini ecologice, cu prețuri cu 38% mai ieftine decât mașinile convenționale.

În plus, infrastructura de transport urban are o calitate decentă, ceea ce înseamnă că turiștii pot vizita marile obiective turistice ale capitalei fără să o amprentă de carbon semnificativă.

Indicele orașelor pentru călătorii responsabili ajută turiștii să ia în considerare aspecte legate de sustenabilitate atunci când își plănuiesc călătoriile internaționale, precum emisia de carbon a aeroporturilor, traficul local și calitatea aerului.

Top 10 orașe din Indicele pentru călătorii interesați de mediul înconjurător

  1. Rotterdam, Olanda
  2. Amsterdam, Olanda
  3. Graz, Austria
  4. Trondheim, Norvegia
  5. Munich, Germania
  6. Helsinki, Finlanda
  7. Stockholm, Suedia
  8. Zurich, Elveția
  9. Gothenburg, Suedia
  10. Viena, Austria

MAI MULTE | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: Cluj Napoca, în topul celor mai atractive orașe românești

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...