Clinicile Dentare Dr. Leahu listează pe AeRO obligațiuni de 10 milioane lei

Obligațiunile emise de Clinicile Dentare Dr. Leahu, rețea privată de stomatologie cu 12 unități în București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea și Constanța, se tranzacționează pe Sistemul Alternativ (AeRO) al Bursei de Valori București (BVB).

Listarea survine la cinci săptămâni după plasamentul privat încheiat anticipat prin care rețeaua de clinici dentare a atras 10 milioane de lei, la o dobândă de 7,5%, cea mai mică de până acum pentru obligațiuni similare listate pe piața AeRO.

„Încheiem anul 2019 extrem de dinamic, în urma deschiderii simultane a încă trei Clinici Dentare Dr. Leahu în 3 orașe diferite. Astfel, reușim să acoperim, de la Oradea la Constanța, și mai eficient nevoile pacienților noștri prin simplu fapt că am adus standardele noastre stomatologice mai aproape de ei, inclusiv în ce privește copiii și adolescenții. Nu ne oprim aici, ne propunem ca anul viitor să menținem dezvoltarea accelerată a companiei, în special prin deschiderea unei clinici în afara țării. Eforturile noastre se concentrează acum în jurul democratizării acestor servicii și a creării unei comunități cu care să construim viitorul stomatologiei.”, a declarat Ionuț Leahu, fondator și CEO al rețelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

În cadrul plasamentului privat, la care au participat peste 60 de investitori, compania a oferit spre vânzare 100.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 de lei, cu o scadență de trei ani și dobândă plătibilă trimestrial.

Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de intermediar și Consultant Autorizat.

 „Apreciem parteneriatul cu Clinicile Dentare Dr. Leahu și suntem onorați că putem fi parte a unei povești de succes pentru o companie antreprenorială autohtonă. Ne bucurăm că echipa și planurile companiei au primit încrederea investitorilor și ne dorim ca această emisiune să fie un exemplu bun pentru soluțiile pe care o afacere în creștere le poate găsi în piața de capital românească.”, a declarat Vlad Pintilie, director general adjunct BT Capital Partners.

Obligațiunile Clinicile Dentare Dr. Leahu pot fi cumpărate la Bursă de orice persoană fizică sau juridică. Simbolul de tranzacționare al acestora este DRL22. Compania e primul business din sectorul seviciilor stomatologice care ajunge la BVB, dar și primul din healthcare prezent pe piața AeRO.

În 2018, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 29,7 milioane lei, o creștere de 70% față de 2017 și un profit net de 2,6 milioane lei.

BT Capital Partners a intermediat în 2019 trei emisiuni de obligațiuni corporative, în valoare totală de peste 600 milioane lei, fiind cel mai activ intermediar pe acest segment al Bursei de Valori București.

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...