Clienții Lidl au donat 16,7 tone de alimente pentru persoanele defavorizate

  • În perioada 10-22 decembrie, în parteneriat cu rețeaua Băncilor pentru Alimente, Lidl a desfășurat o campanie de colectare de alimente prin care și-a invitat clienții să doneze produse neperisabile pentru personele defavorizate.
  • În urma acestei campanii, în cele 12 magazine participante din orașele București, Cluj, Iași și Bacău au fost colectate 16,7 tone de alimente, care au fost apoi distribuite către aproximativ 7.000 de beneficiari ai rețelei Băncilor pentru Alimente.

În doar două săptămâni, clienții Lidl au donat o cantitate importantă de produse alimentare neperisabile, recordul fiind deținut de magazinele Lidl din Bacău: 5,5 tone.

În Iași, au fost colectate 5 tone de produse, în București 3,2 tone, iar în Cluj 3 tone.

Categoriile de alimente din care oamenii au donat cele mai mari cantități au fost: faină, ulei, paste, zahăr, orez, biscuiți și mălai.

Toate aceste produse au fost preluate de către Băncile pentru Alimente din București, Cluj și Roman și distribuite către aproximativ 7.000 de beneficiari ai 38 de ONG-uri partenere, în perioada sărbătorilor.

Aceasta este prima acțiune de colectare de alimente de la clienți desfășurată de Lidl împreună cu rețeaua de Bănci pentru Alimente din România, pe care retailerul o sprijină în calitate de partener.

Banca pentru Alimente este o organizație nonprofit care colectează gratuit bunuri de consum de la donatori (agenți economici, firme, producători agro-alimentari) și le distribuie către persoanele în nevoie și grupurile vulnerabile.

De la inaugurare și până în prezent, prin intermediul celor trei Bănci pentru Alimente din București, Cluj și Roman, s-a depășit pragul de 1000 de tone de produse alimentare colectate de la peste 30 de companii private.

Acestea au fost distribuite în mod gratuit către peste 22.000 de beneficiari din ONG-uri și centre care găzduiesc persoane aflate în dificultate.

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...