CJ Brasov vinde doua parcuri industriale proprii

sursa foto: newsbv.ro

Consilierii judeţeni braşoveni au aprobat privatizarea prin vânzare de acţiuni ale parcurilor industriale pe care Consiliul Judetean le are în patrimoniu – Metrom Industrial Park şi Carfil Industrial Park.

Consiliul Judeţean intenţionează să vândă câte 74% din acţiunile societăţilor de administrare ale fiecărui parc industrial.

Potrivit evaluărilor prezentate de către instituţia judeţeană, valoarea de piaţă a companiei Metrom Industrial Park, firmă controlată în totalitate de CJ Braşov şi care administrează Parcul Industrial Metrom, este de 26,511 milioane de lei, experţii propunând ca licitaţia să plece de la un preţ de 260 de lei pe acţiune.

Pe de altă parte, valoarea de piaţă a Carfil Industrial Park, societate controlată, de asemenea, în totalitate de CJ Braşov, este de 16,038 milioane de lei. Experţii au recomandat ca în acest caz licitaţia să plece de la un preţ de 135 de lei pe acţiune.

În cazul în care acţiunile vor fi cumpărate la preţul de pornire, Consiliul Judeţean va încasa 11,637 milioane de lei în contul celor 74% din titlurile Carfil Industrial Park şi 19,416 milioane de lei pentru acţiunile scoase la vânzare la Metrom Industrial Park. În 2007, cele două parcuri erau evaluate la 6,5 milioane de euro.

Primul parc industrial funcţional din Braşov, Carfil Industrial Parc, a fost înfiinţat în 2003. Suprafaţa parcului este de 18.700 de metri pătraţi, din care 11.000 de metri pătraţi reprezintă spaţii de producţie şi birouri.

Suprafaţa Metrom Industrial Parc este de 63.700 metri pătraţi, din care 25.000 metri pătraţi sunt ocupaţi de birouri, hale de producţie şi hale de depozitare.

Detalii despre parcurile industriale si firmele care activeaza in acestea gasiti pe siteurile proprii Metrom si Carfil.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...