City Insurance a obținut validarea ASF

După mai bine de un an de verificări și discuții, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) confirmă, prin decizia nr. 1019/ 26.07.2017, solvabilitatea societății de asigurare-reasigurare City Insurance.

„Am primit cu satisfacție decizia ASF privind închiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan. Suntem mândri de acestă realizare și de întregul efort depus de societatea noastră în ultimul an și jumătate. Vă spunem sincer, nu ne-a fost ușor‟, afirmă conducerea Societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance. “Pentru noi e o dovadă în plus că Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance funcționează în conformitate cu standardele impuse de ASF. Dacă ne uităm înapoi, ne pare rău că argumentele noastre, validate de auditori, nu au primit mult timp recunoașterea absolut necesară. Însă, la sfârșitul zilei, am ajuns din nou pe harta asigurătorilor valoroși.‟, a adăugat conducerea Societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance.

În întreaga perioadă de redresare, aprilie 2016 – iulie 2017, Societatea de Asigurare –Reasigurare City Insurance și-a respectat obligațiile contractuale față de clienții săi. Pe scurt, valoarea totală a sumelor achitate cu titlu de despăgubire a însumat 645.948.689 lei, echivalentul a 143.544.153 Euro.

Din analize, e clar că locomotiva pentru City Insurance a fost anul 2017. Până la data curentă, societatea a acoperit daune de 304.513.476,21 lei, echivalentul a 67.669.661,38 Euro. Asta înseamnă o creștere de 97,36 %, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În plus, viteza de procesare a cererilor de despăgubiri s-a reflectat și în petiții: un număr de 543 în 2017, față de 1687 în 2016. Un alt punct forte este termenul de plată al despăgubirilor pentru RCA, societatea ajungând anul acesta la o medie de 22 de zile pentru deschiderea și lichidarea unui dosar de daună.

„Mulțumim angajaților, clienților și partenerilor noștri care ne-au sprijinit în această perioadă. Fără ei, nu am fi reușit‟, afirmă conducerea Societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance. “Chiar dacă a fost o perioadă dificilă pentru noi, le-am oferit protecția financiară de care au avut nevoie. Promitem să nu ne oprim aici, urmează și alte vești bune.‟, încheie conducerea Societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance.

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...