City Break-ul, o escapadă romantică în două dintre cele mai boeme orașe europene

Parisul și Roma sunt două capitale deosebite, în care domnește un aer nostalgic. Sunt orașe presărate cu monumente istorice, biserici impunătoare, fântâni arteziene, piețe pline de turiști, cafenele cochete și restaurante cu specific.

Tot ce-ți rămâne de făcut este să iei la pas străduțele înguste, piețele efervescente, localurile cu delicii tradiționale și vei simți cum încet, încet te va cuprinde atmosfera tipică marilor orașe în care niciodată nu se doarme.

Paris, orașul luminilor, sau orașul superlativelor

Parisul este orașul preferat al îndrăgostiților și le vei da dreptate dacă vizitezi grădinile Palatului Fontainebleau, Belleville – locul de origine a lui Edith Piaf, dacă admiri panorama orașului din vârful Turnului Eiffel, sau când descoperi restaurantul La Fermette Marbeuf realizat în stil Art Nouveau. Admiră orașul din exterior și fă o excursie prin împrejurimi cu vaporașul pe Sena.

Se spune că pentru Muzeul Louvre ai nevoie de o viață să-l vizitezi, dar Catedrala Notre Dame, sau biserica Sacre Coeur cu ale ei interioare din mozaic aurit și terase fabuloase pot fi admirate cu ocazia unui city break Paris. Dacă ești pasionat de arta culinară de calitate superioară, atunci cele 70 de restaurante cu stele Michelin îți vor împlini dorința. 

Știai că Parisul găzduiește aproximativ 5000 de opere care poartă semnătura inegalabilului pictor Picasso?

Un city-break în Roma: o lecție de istorie, cultură și artă cu nuanțe romantice

Puține orașe din lume pot concura cu bogăția culturală și artistică a Romei. Acest oraș plin de viață și istorie, a reprezentat un magnet pentru artiști din toate colțurile planetei. Astfel, odată ce optezi pentru un city break Roma – orașul celor șapte coline, vei fi întâmpinat de zeci de muzee de talie mondială, biserici cu fresce renascentiste sau piețe medievale. 

Ambientul romantic tipic italian este amplificat și de vremea idilică prezentă în sezonul rece. Grație poziționării sale geografice, temperaturile de vară în Roma se extind până în luna octombrie. Iernile sunt puțin mai reci, dar însorite, deci perfecte pentru a vizita Colosseum (prezent în top 10 obiective turistice europene), muzeele vaticane, sau Fontana di Trevi. De asemenea, te invităm să guști din pastele și pizza create după rețete tradiționale, să deguști vinurile de specialitate italienești și să simți diferența față de tot ce ai testat până acum.

Roma și Paris sunt destinațiile care nu cunosc singurătatea, fiind asaltate de turiști de peste tot, chiar și în extrasezon. Turiști de pe toate continentele vin să guste din atmosfera marilor capitale europene, atât în plin sezon de vară, cât și în ajunul sărbătorilor de iarnă. 

- Publicitate -

Piața de influencer marketing din România va depăși 100 milioane de euro în 2024

Totalul bugetelor estimate din influencer marketing vor trece de 100 milioane euro în anul 2024, o creștere uriașă comparativ...

Sciccheria, Steam, Velocita și French Revolution sunt chiriași în clădirea Arghezi 4

Restaurantul cu specific italian Sciccheria, lanțul de cafenele Steam, gelateria artizanală Velocita și cofetăria French Revolution, toate business-uri locale,...