Care sunt procedurile si costurile de debransare la Pitesti

sursa foto: innoshop.ro

Consilierii locali din Municipiul Pitesti au aprobat regulamentul prin care locuitorii se pot debranşa de la sistemul de termoficare centralizat. Vezi aici care sunt conditiile ce trebuie indeplinite si costurile unui astfel de demers.

Conform procedurii, debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi apă caldă menajeră a unui utilizator de tip condominiu (bloc, scară) se face numai de către SC Termo Calor Confort SA în următoarele condiţii:

acordul scris al asociaţiei de proprietari exprimat prin hotărârea adunării generale;
anunţarea operatorului SC Termo Calor Confort SA şi a primăriei cu 30 zile înainte de debranşare. Operatorul şi autoritatea locală vor emite avizul de confirmare şi o înştiinţare cuprinzând valoarea estimată a devizului lucrării şi data efectuării operaţiunii de debranşare;
condominiul să nu fie în zona unitară de încălzire (dacă procentul apartamentelor cu centrale este sub 50% atunci nimeni din acel bloc nu se mai poate debranşa)
Deconectarea unui consumator (spaţiu de locuit tip apartament sau spaţiu cu altă destinaţie) dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative conform prevederilor legale:
acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală cât şi pe verticală, prin declaraţii confirmate de preşedintele asociaţiei;
acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale
referat tehnic emis de SC Termo Calor Confort SA discutat şi însuşit în adunarea generală a asociaţiei;
documentaţia tehnică prevăzută la art. 254 lit. g) din Ordinul ANRSC nr.91/2007 care reconsideră ansamblul instalaţiilor termice din condominiu elaborată de o firmă specializată şi aprobată de furnizor (Termo Calor Confort)
Documentaţia tehnică de reconsiderare a instalaţiilor termice din condominiu se întocmeşte şi se prezintă cu respectarea următoarelor condiţii:
– va fi întocmită astfel încât după executarea lucrărilor ce se impun la instalaţiile de încălzire şi apă caldă de consum să nu se mărească consumurile specifice de enrgie termică petru apartamentele rămase branşate la SACET (altfel spus să nu se plătească mai mult) faţ ăde cele din proiectul iniţial al blocului;
– va fi verificată în mod ogligatoriu de un verificator atestat MLPAT.

Execuţia lucrărilor de reconsiderare a instalaţiei de alimentare cu energie termică a condominiului se efectuează în mod obligatoriu până la data de 01.10.2012.

Cheltuielile de deocnectare vor fi suportate de solicitant (35 lei/calorifer), iar cheltuielile privind modificarea instalaţiei în conformitate cu documentaţia de reconsiderare a instalaţiilor termice din condominiu vor fi suportate de către asociaţia de proprietari.

Tariful pentru deconectare (emiterea referatului tehnic, analiză documentaţie, întocmire proces-verbal de debranşare, consultanţă tehnică) perceput de Temro Calor Confort este de 100 lei.

 

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...