Cineplexx Satu Mare s-a deschis în prezența a sute de cinefili

Cineplexx Satu Mare s-a deschis în prezența a sute de fani ai filmului și reprezentanți ai autorităților și instituțiilor de la nivel local, care au pășit pe covorul roșu la inaugurarea primului cinematograf Cineplexx.

Amplasat la ultimul nivel al complexului comercial Shopping City Satu Mare, Cineplexx aduce în oraș cinci săli cu ecrane ultraperformante și peste 700 de locuri în total. Este primul cinematograf din România care oferă fotolii speciale pentru cupluri, precum și scaune cu confort sporit de tip Premium și Deluxe.

Tehnologii audio și 3D de ultimă generație

Noul multiplex dispune de asemenea de tehnologii de ultimă generație precum ecrane 4K (cea mai înaltă rezoluție disponibilă în cinematografele românești) și RealD Ultimate, ce oferă cea mai bună experiență de vizionare a producțiilor 3D, dar și de sistemul audio Dolby Atmos, completând astfel o experiență cinematografică unică.

Cu Dolby Atmos, tehnologie existentă în prezent doar la un singur alt cinema din România, fiecare canal de sunet poate fi alocat independent către un singur difuzor. Semnalul încorporează și informații legate de poziția unde sunetul trebuie să se formeze în spațiu, prin „cooperarea” dintre difuzoare, astfel că spectatorii au senzația că sunetele se deplasează în jurul lor și se simt astfel chiar în mijlocul acțiunii.

De exemplu, în scenele cu ploaie sau elicoptere sunetul se va auzi de deasupra.

„Suntem bucuroși că Cineplexx deschide primul multiplex de ultimă generație construit la Satu Mare”, declară Christof Papousek, managing partner și Chief Financial Officer al Cineplexx International. „Cu o investiție de 3 milioane de euro, acest multiplex le va oferi spectatorilor ocazia de a trăi experiența captivantă a vizionării unui film așa cum doar la cinema este posibil: cu imagini strălucitoare, efecte 3D spectaculoase, un sunet de o calitate fără rival și condiții excepționale de confort.”

De asemenea, spectatorii sătmăreni vor putea urmări filme proiectate pe un ecran RealD Ultimate, primul de acest gen din România.

Acest ecran alb mat reflectă cu 85% mai multă lumină decât un ecran argintiu, rezultând astfel mai multă profunzime a imaginii, o imagine mai strălucitoare și o reproducere mult mai fidelă a culorilor. În plus, proiecția laser aduce avantaje precum un contrast crescut și o dispersie mai redusă a luminii.

De asemenea, ecranul RealD Ultimate permite trecerea sunetului fără a afecta frecvențele, grație microperforațiilor sale cu diametrul de 150 de microni (de 1000 de ori mai mici decât la un ecran convențional), care oferă o fidelitate acustică superioară.

„Suntem mândri să găzduim Cineplexx cu toate noutățile pe care le aduce acest multiplex în Shopping City Satu Mare. Aşa cum am promis înainte de inaugurare, vom oferi mărci și experiențe unice locuitorilor din oraș și din zonă. Suntem siguri că proiecțiile din această seară reprezintă încă un pas către un mix comercial și de divertisment complet”, a declarat Lavinia Finta, Center Manager Shopping City Satu Mare.

Fotolii pentru cupluri, în premieră absolută în România

Noul Cineplexx mai aduce, în premieră absolută în România, scaune speciale de cinema pentru cupluri. Love Seats nu au cotiere, iar Love Box, versiunea lor superioară, sunt fotolii pentru cei care își doresc mai mult confort și intimitate la film.

De asemenea, spectatorii au la dispoziție scaunele Premium – fotolii de piele ce oferă un spațiu generos între rânduri, pentru un confort sporit, precum și scaunele Deluxe – cele mai confortabile fotolii de piele disponibile în sălile Cineplexx, de dimensiuni mai mari, cu spătar reglabil și taburet pentru picioare.

„Aducem, pentru prima oară într-un cinema din România, o serie de inovații în ceea ce privește confortul spectatorilor”, afirmă Christof Papousek. „Aceste scaune speciale, unice pe piața locală, aduc un nivel de confort nemaiîntâlnit în sălile românești de cinema, demonstrând angajamentul nostru față de calitate și preocuparea de a le oferi sătmărenilor ocazia de a petrece momente minunate la film, alături de familie și de cei dragi.”

Cât costă biletele la Cineplexx Satu Mare

Prețurile biletelor pentru adulți variază între 19 și 23 de lei – acesta din urmă valabil pentru avanpremiere precum „Rambo: Last Blood”, film ce deschide serile speciale „Action Night” de la Cineplexx Satu Mare și care va putea fi văzut miercurea viitoare în avanpremieră.

Biletele pentru copii, elevi și studenți costă 15 lei de luni până joi și 17 lei vineri-duminică.

Ochelarii 3D costă 4 lei.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...