Cine sunt câștigătorii Hackathonului București

Innovation Labs 2017, programul de preaccelerare din România destinat tinerilor dornici să treacă de la vorbe la fapte și de la idei tech creative la produse de succes, anunță cele 24 de echipe câștigătoare ale Hackathonului din București, ce a avut loc la Biblioteca Centrală a Universității POLITEHNICA din București.

După 24 de ore de concentrare, imaginație, muncă și mentorat, cele mai bune echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de pre-accelerare organizată în următoarele 3 luni de Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, Enel, precum și The Romanian-American Foundation, partener strategic.

Hackathon-ul din București este prima etapă a programului Innovation Labs, ajuns la cea de-a cincea ediție. La eveniment au participat 62 de echipe, incluzând peste 200 de tineri creativi și ambițioși, care au prezentat în prima zi de eveniment idei pentru produse inovatoare încadrate în cele 6 direcții de dezvoltare pentru Smart Territories: Agriculture, Cyber-Security, Energy, Health & Lifestyle, Retail și Smart Cities.

SMity

SMity propune o soluție de procesare inteligentă a datelor din infrastructura hardware Smart City dezvoltată de Orange în Alba Iulia. SMity integrează informații eterogene, precum datele de la senzorii uRadMonitor de calitate a aerului, informații privind fluxul de persoane și iluminatul public. Pe baza acestor fluxuri SMity prezintă un profil al vieții orașului accesibil și inteligibil persoanelor cu orientări profesionale și interese diverse, precum decidenții din zona politică și de afaceri, experții privind sănătatea publică, cultura sau infrastructura urbană, locuitorii orașului sau turiștii.

Nix

Nix este un dispozitiv circular subțire ce se atașează bunurilor valoroase și ușor de pierdut precum cheile și portofelul, făcându-le astfel ușor de găsit. În eventualitatea regretabilă a dispariției bunului marcat cu discul Nix, utilizatorul accesează aplicația mobilă și, prin intermediul tehnologiei LoRa ce asigură comunicația la mare distanță cu consum redus de energie, va putea identifica locația bunului pierdut.

KeepITfresh

KeepITfresh este o soluție ce permite angajaților unui supermarket monitorizarea eficientă a rafturilor pentru identificarea produselor expirate. Produsul utilizează baza de date disponibilă deja în supermarket, adaptându-se la datele actuale și învățând, pe baza unei rețele neuronale, patternurile specifice de situare a produselor expirate. Astfel, prin accesul la aplicația mobilă, angajații vor avea o estimare probabilistica a prezenței stocurilor de marfă expirată într-un anumit raion sau raft, precum și dimensiunea aproximativă a acestuia.

Visage Cloud

VisageCloud este un API pentru detectarea și identificarea facială, bazat pe o rețea neurală. Produsul poate fi încorporat în diferite alte soluții ce urmăresc personalizarea serviciilor – precum în zona de retail, pentru hoteluri ce pot identifica ușor oaspeții înregistrați, precum și pentru detectarea persoanelor urmărite de poliție, în zona smart surveillance.

ScentSee

ScentSee oferă o mână de ajutor pentru a identifica parfumurile cele mai potrivite. Utilizatorii primesc recomandări bazate pe caracteristici personale, precum stilul de viață, trăsături de personalitate, elemente vestimentare și culori preferate, dar și pe baza prețului dorit. ScentSee răspunde cerințelor oferite de utilizatori și permite apoi o lărgire a opțiunilor, sugerând parfumuri dintr-un spectru mai larg de posibilități.

AdGates

AdGates permite afișarea non-intruzivă și targetată a publicității. Utilizatorii care creează conținut propriu, precum un videoclip postat pe YouTube, pot include reclame non-intruzive în acest produs, conținutul publicitar fiind inserat într-un mod armonios vizual și integrat în elementele de conținut (haine, mobilier etc). Utilizatorii vor avea posibilitatea de a opta între reclamele disponibile, realizând o potrivire între preferințele realizatorilor de conținut, profilul publicului țintă și a organizației care difuzează conținutul. Noutatea constă în afișarea neintruzivă a publicității și opțiunile de personalizare a reclamelor.

SwipeFit

SwipeFit oferă posibilitatea unei explorări personalizate și eficiente a vestimentației din magazinele online. Utilizatorii răsfoiesc catalogul SwipeFit printr-o interacțiune de tip Tinder, conducând astfel la consolidarea unui profil propriu, prin algoritmi de inteligență artificială. SwipeFit combină metrici diverse de stil vestimentar și permite în același timp o marjă de experimentare prin sugerarea unor articole inovative, divergente față de opțiunile trecute. Astfel, preferințele stabile și explorarea sunt combinate cu o dinamică jucăușă pentru o experiență plăcută a cumpărăturilor online.

eRomanesc

eRomânesc creează o comunitate a consumatorilor pasionați de susținerea agriculturii românești, conectând producători, magazine și clienți prin intermediul unei aplicații. Consumatorii vor avea astfel acces la informații privind sursa, calitatea și alte trăsături importante ale produselor agricole românești disponibile în magazinele partenere.

Emma

Emma oferă o priză inteligentă controlată de la distanță, atât prin conexiuni wireless cât și prin conexiuni de date mobile. Priza Emma este utilă celor ce au dispozitive care necesită alimentarea continuă, alertând utilizatorii în cazul întreruperilor de curent. Priza este utilă și pentru monitorizarea consumului de curent al dispozitivelor și pentru monitorizarea temperaturii, permițând deconectarea în cazul încălzirii bruște.

EnerGO

EnerGO a dezvoltat o soluție de evaluare precisă a consumului de combustibil și estimare a costurilor operaționale pentru o companie cu o componentă importantă de logistică. Aceste date pot susține deciziile organizației privind tranziția spre o flotă de mașini electrice. Energo Track oferă estimări privind perioada de amortizare și permite identificarea unui model optim de transport ținând cont de zona de circulație, tipul de trafic, viteza necesară, frecvența transporturilor și alți parametri specificați de client.

Grid Watcher

Grid Watcher permite identificarea unor anormalități în furnizarea serviciilor de energie, pornind de la datele furnizate de senzori și utilizând un sistem de comunicare în timp real. Produsul oferă companiilor furnizoare accesul rapid la erorile și defecțiunile apărute, optimizând timpul de reacție și îmbunătățind relațiile cu clienții.

Medic Chat

Medic Chat oferă utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de consultații online și de a adresa medicilor întrebări legate de starea de sănătate. Astfel este creată o punte de comunicare cu medici de diferite specializări, prin apel video, apel audio, mesaj text etc. Utilizatorii care doresc consultații medicale pot selecta din gama de medici pusă la dispoziție în funcție de profilul acestora, iar în urma consultației online pot realiza o evaluare a medicului respectiv. În felul acesta, se realizează o validare a medicilor și se asigură o transparență a serviciilor medicale. Medic Chat nu înlocuiește consultațiile ci sporește informația disponibilă utilizatorilor anterior realizării unei consultații precum și pe parcursul unui tratament, oferind informații autorizate și credibile în spațiul online.

Smile Brite

SmileBrite este o aplicație ce permite companiilor să ofere angajaților asigurări dentare de calitate. Angajații vor avea posibilitatea de a-și selecta dentistul dorit, fără a le restrânge opțiunile la un medic impus prin precontractare, sporind astfel satisfacția angajaților.

iCare

iCare este un sistem software dedicat sprijinirii copiilor cu autism, ca metodă complementară celor deja existente. Aplicația se bazează pe terapia ABA – Applied Behavior Analysis destinată monitorizării copiilor cu autism, oferind copiilor o serie de jocuri ce testează competențele de recunoaștere a emoțiilor și îi învață pe copii cum să răspundă la diferiți stimuli din mediu. Aplicația este destinată terapeuților, ce o vor folosi pentru a personaliza tratamentul copiilor pe care îi supervizează. Terapeuții vor putea structura astfel mai bine activitățile copilului la domiciliu, monitorizându-le progresul și evaluând, în același timp, activitățile ce li se par mai atractive.

Sunee

Sunee este o șapcă inteligentă ce monitorizează expunerea la radiații UV a copiilor, folosind aplicația asociată pentru a informa părinții. Expunerea excesivă la soare în timpul copilăriei sporește riscul cancerului de piele la maturitate, de unde nevoia dezvoltării unor măsuri multiple de protecție și monitorizare. Aplicația va crea un profil al expunerii la radiații, crescând gradul de conștientizare a riscurilor asociate și a măsurilor preventive disponibile.

G-Axis

G-Axis oferă o vestă cu LED-uri special realizată pentru motocicliști și bicicliști, dedicată prevenirii accidentelor de trafic. Produsul permite personalizarea designului, oferind un control sporit utilizatorilor asupra siguranței lor în trafic.

TremDix

TremDix este un dispozitiv de diagnoză și monitorizare pentru persoanele care suferă de boala Parkinson. TremDix constă dintr-o mănușă cu trei senzori ce înregistrează mișcările și tremurul pacientului și le trimite către un sistem de stocare și analiză. Datele sunt interpretate cu ajutorul unei aplicații specializate. TremDix este util doctorilor pentru o dozare obiectivă a medicației specifice, atât în diagnoza inițială cât și în ajustarea ulterioară a medicației corespunzând evoluției stării pacientului.

Nightingale

Nightingale reprezintă un dispensor automat de medicamente. Dispozitivul are o formă circulară, fiind compartimentat și asociat cu un plan de medicație. Soluția este dedicată persoanelor care au dificultăți în ceea ce privește combinarea și dozarea corectă a medicamentației, oferind la orele stabilite medicația necesară. Soluția notifică atât pacienții cât și îngrijitorii, în momentul în care este necesar să fie administrată medicația. Nightingale oferă o interfață prietenoasă, permițând setarea facilă a notificărilor în funcție de preferințele utilizatorilor (telefon, sms, email etc).

NetCrack

NetCrack este o soluție de testare a securității rețelelor de calculatoare, bazată pe automatizarea unor elemente de diagnoză anterior realizate manual de experții în cibersecuritate. Produsul apelează la algoritmi ce permit identificarea vulnerabilităților pornind de la atacurile anterioare, fiind destinat în special firmelor interesate de protecția rețelelor organizaționale.

PenTest Tools

PenTest Tools reprezintă un serviciu online ce permite utilizatorilor cu un nivel mediu sau ridicat de competențe tehnice sa își testeze singuri securitatea unui site. Utilizatorii pot solicita rularea tuturor testelor disponibile pentru un URL specificat, obținând o diagnoză a vulnerabilităților și recomandări privind optimizarea site-ului. PenTest Tools este deja o soluție activă, aflată în plină dezvoltare privind elaborarea unor noi teste și funcționalități. Valoarea adăugată a produsului constă în testele proprii dezvoltate de echipa PenTest Tools, pornind de la experiența de peste 10 ani în domeniul de ethical hacking și penetration testing.

Tarabos

Tarabos este o aplicație ce conectează direct micii fermieri cu persoanele interesate de cumpărarea produselor agricole de la producător. Fermierii își anunță oferta și locația de livrare, iar cumpărătorii au opțiunea de a căuta produsele dorite și de a stabili o întâlnire cu ofertanții, pentru realizarea unei tranzacții directe.

YardLabs

YardBoard este o soluție dedicată viticultorilor, colectând informații din mediul ambiant și trimițând notificări privind evoluția viței de vie. YardBoard pornește de la înregistrarea a 5 parametri de mediu: temperatura și umiditatea din sol, temperatura și umiditatea din aer, și intensitatea luminoasă. Modulele transmit informațiile prin LoRa, permițând apoi analiza datelor prin soluția dedicată software. Produsul exprimă grafic evoluția parametrilor relevanți și notifică viticultorii atunci când sunt necesare intervenții, conducând astfel la reducerea costurilor privind irigațiile. În viitor, soluția va putea recomanda optimizarea rețelei de senzori prin algoritmi de machine learning și va spori numărul de senzori, pentru a analiza și a optimiza dozarea macroelementelor necesare viței de vie.

UrbanGardener

UrbanGardener oferă un turn ce permite cultivarea legumelor printr-o tehnologie ce nu necesită pământ, folosind doar soluții nutritive dedicate. Dispozitivul se bazează pe alimentarea automată a plantelor cu apa încărcată cu nutrienți, în funcție de parametrii monitorizați. Soluția oferă estimări privind finalizarea recoltei și oferă notificări în cazul unei evoluții neașteptate a parametrilor monitorizați. UrbanGardener este destinat în special utilizatorilor amatori, precum cultivatorii din apartamente – care vor putea cultiva legumele dorite pe tot parcursul anului, cu eficiență ridicată în ceea ce privește timpul și costurile investite.

SmartPot

Smart Pot este un ghiveci inteligent menit să susțină o plantă în mod automat, fără intervenție umană. Prin intermediul unor senzori sunt monitorizați parametrii relevanți și sunt controlate funcționalitățile ghiveciului, asigurând plantei condițiile optime de creștere. Smart Pot ajută utilizatorii să se bucure de frumusețea plantelor fără să le poarte de grijă, asigurând în același timp dezvoltarea plantelor mature independent de climat.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...