Cine conduce societățile comerciale românești

În primele cinci luni ale anului, în România s-au înfiinţat 68.230 de firme, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale şi PFA-uri, cu 11% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2018, arată o analiză a casei de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii.

Numărul total de societăți comerciale, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale şi PFA-uri înfiinţate în luna mai a fost de 7.961.

Aproximativ 30% din persoanele împuternicite ale firmelor înființate în România au vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani, în timp ce 27,5% se încadrează în categoria 30-39 de ani. Categoria cel mai slab reprezentată în rândul administratorilor de firme înființate în România este cea a persoanelor cu vârsta de până la 29 de ani, inclusiv.

Astfel, mai puţin de 10% din administratorii de firme au mai puţin de 30 de ani. Slab reprezentată este şi categoria persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, în condiţiile în care doar 14% dintre administratorii de firme au depăşit această vârstă.

La sfârşitul lunii mai, în România existau 960.000 de persoane juridice care aveau aproximativ  1,12 milioane de persoane împuternicite. 

40% din titularii PFA-urilor şi membrii întreprinderilor familiale sunt femei

Femeile reprezintă doar 37% din asociaţii şi acţionarii persoanelor juridice înființate în România. La sfârşitul lunii mai, în România existau 960.000 de persoane juridice în România care aveau aproximativ  1,4 milioane de asociaţi şi acţionari.

Femeile sunt ceva mai bine reprezentate când vine vorba de  PFA-uri, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale. Astfel, 40% dintre titularii şi membrii acestor categorii de întreprinderi sunt femei. Numărul de PFA-uri, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale înființate în România era de 374.000, la sfârşitul lunii mai.

- Publicitate -

5 to go deschide două locații în Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni

Începând din această vară, 5 to go se află pe lista brandurilor prezente în incinta Aeroportului Internațional „Henri Coandă”,...

4 din 5 români au returnat cel puțin o dată ambalajele reciclabile SGR

Potrivit unui studiu Kantar, 4 din 5 români intervievați au returnat cel puțin o dată ambalaje SGR, reprezentând o...