Cinci startup-uri au primit o finanțare de 100.000 de euro

Trending

Pe 15 septembrie a avut loc Finala Innovators for Children, organizată de Impact Hub Bucharest în parteneriat cu Fundația Botnar și Impact Hub Basel.

Evenimentul online a încheiat etapa de selecție a startup-urilor care vor merge mai departe în program pentru accelerarea soluțiilor dedicate îmbunătățirii vieții copiilor și adolescenților din România.

Cine sunt câștigătorii?

Brio

Marele câștigător – 30.000 de euro – este platforma de soluții fundamentate științific, pentru îmbunătățirea performanței școlare la Limba Română și Matematică, destinată elevilor, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România.

Testat de peste 18.000 de elevi, Brio își propune să dezvolte un instrument de practică pentru elevii de clasele I-XII la Matematică, prin care aceștia vor testa, exersa și acumula acele cunoștințe pe care au nevoie să și le îmbunătățească.  

Peditel

Locul 2 cu 20.000 de euro, este un serviciu de asistență medicală pediatrică gratuită, prin telemedicină (aplicație mobilă, video call, chat, telefon).

Prin finanțarea obținută, serviciul medical pediatric Peditel trece la nivelul următor și devine un hub medical integrat cu telemedicina.

Astfel, noua tehnologie va permite ca peste 150.000 de copii, să aibă acces la asistență medicală pediatrică, non-stop, oriunde și oricând.

AutismON

Proiectul Asociației Help Autism, al doilea câștigător al premiului de 20.000 euro, este primul centru online care acoperă nevoile copilului cu autism (evaluare, plan de intervenție, coordonare, terapie) și ale familiei sale (asistență, resurse și know-how) pe traseul către atingerea potențialului de dezvoltare. Platforma va reprezenta o imensă șansă și pentru familiile care locuiesc în orașe și sate unde nu există specialiști.

Emoface

Premiul al treilea – 15.000 de euro, este o aplicație educativă pentru învățarea emoțiilor și îmbunătățirea abilităților sociale ale copiilor cu autism.

Aceasta se adresează specialiștilor independenți, organizațiilor și familiilor care lucrează și au în grijă copii cu autism.

KIDoc

Premiul al treilea – 15.000 de euro, este o aplicație medicală profesională creată pentru părinții copiilor cu boli cronice.

Aceasta le oferă asistență în timp real în administrarea medicamentelor pentru prevenirea oricăror greșeli, informații despre ultimele tratamente și soluții de medicină personalizată, precum și acces rapid la toate documentele medicale în format digital.

Prima iterație a proiectului se va adresa copiilor cu epilepsie, în România fiind peste 40.000 de copii diagnosticați cu această boală.

Din peste 130 de înscrieri în program, 11 soluții au fost finaliste și 10 au susținut pitch- uri în marea finală din 15 septembrie: Asociatia Help Autism (AutismON), Brio, Emoface, JSKids, KIDoc, Parentool, Peditel, REThink, Tactile Images, Univrse Education.

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești