Cifră de afaceri de 79 milioane euro pentru grupul Policolor-Orgachim în 2021

Grupul Policolor-Orgachim raportează o cifră de afaceri de 79 milioane euro în 2021, în creștere cu 24% față de anul anterior.

La nivelul anului trecut, cele mai vândute produse au fost vopselele pe bază de apă și tencuielile si vopselele pentru metal, dar și rășinile (folosite în industria chimică).

În 2021, Policolor-Orgachim a demarat un proces de transformare organizațională accelerată, care se va încheia, potrivit estimărilor interne, la finalul anului 2022.

Grupul operează schimbări la nivel de procese și management operațional, divizii, cultură organizațională, creșterea și eficientizarea capacităților de producție, digitalizarea companiei și regândirea strategiei de retail pe segmentul e-commerce.

Pentru 2022, grupul țintește o creștere de 13.5% la nivel de vânzări și o cifră de afaceri de până la 90 milioane euro.

Compania românească Policolor S.A. și subsidiara sa din Bulgaria – Orgachim AD, produc și comercializează vopseluri în special în cele două țări.

Grupul include și compania Orgachim Resins, producător de rășini, și Ruse Chemicals, producător de anhidride, cu piațe de desfacere în Europa Centrală și Sud- Est, dar și in Asia.

În acest moment, este lider de piață în Bulgaria, cu o cotă de peste 40% potrivit estimărilor interne, iar în România deține aproximativ 10% din piață.

CITEȘTE ȘI: Inatech Packaging, creștere cu 35% a vânzărilor în primul semestru al anului

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...