CICh Năvodari a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 300 milioane lei

CICh Năvodari, singurul producător român de fertilizanţi şi biostimulatori profesionali, a înregistrat o cifră de afaceri de 300 milioane de lei în 2022.

Cea mai mare cerere pentru îngrășămintele combinatului a venit din partea fermierilor români, iar o proporție de 20% din producție a fost destinată exportului către Republica Moldova și Bulgaria.

Pentru perioada următoare, CICh Năvodari are planificate investiții de circa 10 milioane de lei în extinderea capacității de producție, instalarea de noi echipamente și în cercetare-dezvoltare, pentru a lansa produse noi.

Prima etapă a acestui plan de investiții, o nouă instalație de granulare care va permite lansarea unei noi game de fertilizanti de tip organo-minerale.

În prezent, Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari are o capacitate de producție de 1.500 de tone de îngrășăminte zilnic și dispune de capacități de stocare acoperite și în aer liber de 200.000 de tone.

Combinatul, care are circa 150 de angajați direct, are o rețea de cale ferată proprie conectată la rețeaua feroviară națională, precum și acces la porturile Năvodari, Ovidiu și Constanța.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Aqua Bilbor vrea să ajungă la o capacitate de producţie de 100 milioane litri pe an

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...