Chirii cu pana la 25 % mai mici pe segmentul apartamentelor vechi in 2010

MagazinulDeCase.ro anunta ultimele rezultate ale analizei pietei imobiliare a chiriilor pe segmentul apartamentelor vechi, pentru anul 2010. Studiul reflecta evolutia chiriilor solicitate de proprietari, atat in Bucuresti cat si in trei orase din provincie: Cluj-Napoca, Constanta si Timisoara.

In studiu au fost incluse garsonierele, apartamentele cu doua camere si apartamentele cu trei camere. Chiriile calculate pentru fiecare oras reprezinta valorile de mijloc pentru fiecare segment de imobil (mediana statistica). Sunt eliminate astfel valorile extreme care pot distorsiona semnificativ calculul chiriilor medii.

Analiza realizata de MagazinulDeCase.ro a evidentiat, in ultimul trimestru al anului 2010, o scadere de aproximativ 20 % a pretului mediu pentru chirii pentru apartamentele vechi din Bucuresti, comparativ cu ultimul trimestru al anului 2009. Cea mai mare scadere se observa la nivelul apartamentelor cu trei camere, de la 550 de euro/luna in 2009 la 400 de euro in ultimul trimestru al anului 2010.

La nivelul oraselor de provincie, cea mai mare scadere a fost inregistrata in Timisoara , unde chiriile cerute de proprietari s-au diminuat cu 16 % in ultimul trimestru din 2010 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009. Cea mai mare diferenta, de 25 %, a fost inregistrata la nivelul apartamentelor cu doua camere.

La celalalt pol se situeaza garsonierele, care inregistreaza cele mai mici scaderi, de 6 %, de la 150 de Euro la 140 de Euro. In ceea ce priveste orasul Constanta, chiriile au scazut in medie cu 11 % la sfarsitul anului 2010, comparativ cu ultimul trimestru din 2009. Cea mai mare scadere a fost de 16% in cazul apartamentelor cu doua camere. La celalalt pol se situeaza apartamentele cu trei camere, care inregistreaza cele mai mici scaderi, de 6 %, de la 300 de euro la 280 de euro.

Procentul mediu de scadere la nivelul orasului Cluj- Napoca a fost de 6 % pe parcursul anului 2010. Garsonierele sunt cele care nu s-au depreciat deloc din punct de vedere al chiriilor. La inceputul anului un proprietar cerea 160 de euro/luna pentru o garsoniera, iar in ultimul trimestru al anului 2010  chiria a ramas aceeasi. La celalalt pol sunt apartamentele cu doua camere care inregistreaza cele mai mari scaderi, de 16 %, de la 250 de euro la 210 de euro.

Gasiti aici (document-2011-01-5-8181793-0-anexa-1) in tabelele cu chiriile medii inregistrate pe fiecare segment de imobile analizat, la nivelul fiecarui oras.

- Publicitate -

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...