Chiriașilor li se cer prețuri cu 16% mai mari comparativ cu anul trecut

În București, comparativ cu luna octombrie 2022, prețurile medii pentru chirii au crescut și cu 18%

Prețurile solicitate pentru chiriile din cele mai mari 10 orașe în luna octombrie 2023 au înregistrat o creștere de 16% de la un an la altul (comparativ cu octombrie 2022).

Mai mult, prețurile solicitate de la o lună la alta (octombrie 2023 vs. septembrie 2023) au crescut, în medie, cu 7%, conform datelor analizate de platforma Storia.

Cum au evoluat chiriile în București

Comparativ cu luna octombrie 2022, prețurile medii pentru chirii au crescut cel mai mult (+18%) la categoria apartamentelor cu trei camere, unde prețul mediu a ajuns la 683 euro.

De asemenea, prețul mediu al apartamentelor cu două camere a fost de 524 de euro în luna octombrie, cu 16% mai mare față de aceeași lună a anului trecut.

Totodată, prețul mediu pentru închirierea garsonierelor din București a crescut cu 11% comparativ cu luna octombrie 2022, ajungând la o valoare medie de 334 euro.

Interesant, cei care își doresc să locuiască cu chirie în sectorul 1 al Capitalei (cel mai scump sector) plătesc cu 73% mai mult decât cei din sectorul 4 al Bucureștiului (cel mai ieftin sector în luna octombrie).

Conform datelor, apartamentele din sectorul 1 au înregistrat cea mai mare creștere de preț comparativ cu anul trecut (+22%), urmate de apartamentele din sectorul 5 (+20%) și de cele din sectoarele 2 și 6 (+15%).

În octombrie a.c., chiriile medii pentru o garsonieră s-au încadrat între 300 de euro (în sectorul 5) și 400 de euro (sectorul 1), iar pentru apartamentele cu două camere s-au aflat între 425 euro (sectorul 4) și 650 euro (sectorul 1).

CITEȘTE ȘI: Proprietățile deținute de autorități și neexploatate, devin proiecte de regenerări urbane

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...