Chiria în vacanță – o variantă eficientă și comodă

Sezonul turistic prezintă multe variante de cazare, pentru fiecare gust sau buget, fie că vorbim despre un hostel studențesc sau un resort de lux. Însă, o variantă deseori trecută cu vederea este închirierea unei locuințe, opțiune ce se poate dovedi viabilă și utilă, pentru o vacanță reușită.

Chiria poate fi mai ieftină decât cazarea la hotel

Sărind peste anumite servicii oferite de hoteluri, costul unei chirii poate fi sensibil redus față de opțiunea cazării. Dacă apelezi la varianta chiriei, ai putea câștiga o perioadă mai îndelungată de ședere cu același buget, singura condiție fiind gospodărirea în regim propriu. Spre exemplu, putem găsi apartamente în stațiuni, garsoniere de inchiriat Constanta sau case pe litoral, pentru grupuri mai mari, la prețuri foarte avantajoase.

Chiria este o opțiune mult mai versatilă

În vreme ce businessurile turistice sunt clădite pe același șablon și oferă, în mare, același design, aceleași servicii și aceeași experiență, locuințele închiriate oferă o gamă mult mai variată de stiluri, dimensiuni, locații și poziționări. Indiferent că preferăm o vacanță axată pe distracție sau, dimpotrivă, ne dorim un loc mai izolat, pentru relaxarea completă, avem o paletă largă de unde putem alege locuința ideală pentru o vacanță reușită.

Cei mici se pot bucura de spațiul lor

Chiar dacă vor prefera plaja și apa în cea mai mare parte a timpului, vor exista și momente în care cei mici nu vor putea ieși afară (soare prea puternic, o ploaie neprevăzută etc.), caz în care o cameră de hotel se poate dovedi neîncăpătoare și plictisitoare. O locuință închiriată le poate oferi o cameră separată, unde se pot juca, pot urmări desene animate sau pot face diverse activități, fără a avea problema spațiului. La fel și cu somnul, unde cei mici pot avea camera lor dedicată, fără a fi nevoie de pat adițional, ce poate aglomera o cameră de hotel clasică.

De asemenea, dacă dispunem de spațiu în mașină, le putem aduce și jucăriile preferate, ce se pot depozita în camera respectivă, iar momentele în care nu se pot bucura de activități în aer liber pot deveni distractive!

Evităm aglomerația

Dacă nu ne simțim confortabil cu foarte mulți turiști în jur, cum este în general la hotel, putem alege un loc liniștit, unde să fim doar cu cei dragi și să evităm gălăgia.

În cazul în care alegem o casă ce dispune de curte, o seară în jurul grătarului se poate dovedi mult mai plăcută și mai eficientă decât o vizită la restaurant.

De asemenea, unele hoteluri pot fi amplasate lângă locuri zgomotoase, cum ar fi cluburile de noapte sau terasele cu program prelungit. Blocurile de apartamente și garsoniere sunt ferite de tumultul esplanadelor sau al atracțiilor importante.

Chiria, super avantajoasă pentru grupuri

În situația în care mai multe familii se decid să călătorească împreună, o casă închiriată este varianta ideală. Cei mici se pot juca împreună în siguranță, în curte sau chiar lângă piscină, dacă se optează pentru acest beneficiu, iar relaxarea poate fi mult mai mare, deoarece se creează un microclimat, departe de locurile aglomerate.


Practic, o locuință închiriată este o casă de vacanță, unde ne putem desfășura activitățile obișnuite și ne putem bucura de concediu, poate chiar pe o perioadă mai îndelungată. Dintr-o locuință închiriată putem chiar să lucrăm, dacă avem un job de la distanță, cei mici pot avea spațiul lor personal, iar dorul de casă nu va fi la fel de prezent, cum se întâmplă deseori la hotel. Nu în ultimul rând, o alegere calculată se poate dovedi mult mai prietenoasă cu bugetul familiei.

Opțiunea închirierii pentru vacanță rămâne o opțiune bună, existând destule oferte și o piață diversă, capabilă să satisfacă orice dorință. Așadar, putem lua în considerare, pentru concediile viitoare, închirierea unui apartament sau a unei garsoniere, indiferent de destinație.

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...