Cheltuielile globale pentru combustibil au crescut cu 13%

O cincime din țări au revenit la cel puțin 90% din nivelul pre-pandemic pentru rezervările de zboruri interne

În timp ce reluarea călătoriilor rămâne inegală la nivel global, o cincime din țări au revenit la cel puțin 90% din nivelul pre-pandemic pentru rezervările de zboruri interne, arată Mastercard.

Unele țări – inclusiv SUA, Australia și Franța – depășesc rezervările de zboruri interne înregistrate înainte de pandemie.

Altele – precum Canada, Thailanda și Noua Zeelandă – sunt la o fracțiune din volumul de dinainte de începerea pandemiei.

Cheltuielile globale pentru combustibil au crescut cu 13% față de vârful precedent din 2019. Excursiile rutiere – marea tendință din 2020 – rămân în preferințe.

Se înregistreaază o cerere puternică pentru călătoriile locale și zone mai puțin cunoscute. În SUA, 25% din închirierile de vehicule fiind utilizate pentru călătorii interstatale.

Vânzări în creștere pentru diverse categorii

De exemplu, vânzările în saloanele de înfrumusețare și în magazinele de accesorii de voiaj sunt în creștere.

Au crescut și cheltuielile la vânzătorii de ambarcațiuni (+30%) și la magazinele de biciclete (+62%), întrucât cererea acumulată s-a suprapus cu un nivel mai mare al economiilor.

SUA, urmate de Canada, Belgia și Australia, au avut cel mai mare „exces” de economii ca procent din cheltuielile anuale de consum individual.

Călătoriile de afaceri la nivel global se situează în urma călătoriile globale de agrement

Călătoriile de afaceri la nivel mondial indică semne de redresare, un exemplu fiind rezervările de călătorii interne în interes de serviciu din Australia, aflate la aproape 80% comparativ cu nivelul pre-COVID.

În plus, călătoriile interne în interes de serviciu din SUA au revenit la puțin peste jumătate din nivelul mediu din 2019.

- Publicitate -

Brandul românesc 5 to go urcă pe locul 7 în topul european al cafenelelor

Brandul românesc 5 to go, care a depășit recent borna de 600 de locații deschise, urcă pe locul 7...

Mai bine de jumătate din angajații la stat au vârsta cuprinsă între 45 și 65 ani

În sectorul public, majoritatea persoanelor sunt de vârstă mai înaintată, 54% dintre persoanele din categoria de vârstă 46-55 ani...