Cheltuielile cu începerea anului școlar, în creștere cu 16% față de 2020

Cheltuielile generate de începerea anului școlar sunt în creștere cu 16% anul acesta față de 2020, urmând să se ridice la aproximativ 32,5 miliarde de dolari la nivel global.

Instrumentele digitale înlocuiesc rechizitele școlare tradiționale, astfel încât vânzările de produse bazate pe tehnologie destinate elevilor vor înregistra o creștere anuală de 37%.

Studiul Deloitte back-to-school 2021 arată că pentru cumpărarea produselor de tehnologie legate de școală 49% dintre oameni spun că magazinele online reprezintă prima opțiune.

Cheltuielile pentru școală ajung anul acesta la cel mai ridicat nivel din perioada recentă, respectiv 612 dolari/copil (în creștere de la 529 de dolari/copil în 2020).

Per ansamblu, anul acesta, 40% dintre gospodării se așteaptă să cheltuiască mai mult pe articole de școală decât în anul anterior.

Care sunt produsele tehnologice cele mai căutate

Dintre cei care achiziționează produse de tehnologice, 31% intenționează să cumpere computere și echipamente hardware (în creștere de la 22% în 2020).

Alți 37% au în plan să cumpere dispozitive electronice (față de 24% în 2020).

În același timp, 44% spun că optează pentru mai puține consumabile tradiționale pentru școală, deoarece copiii lor folosesc mai mult tehnologiile digitale la ore și după școală.

Chiar dacă școlile se deschid fizic, 58% dintre respondenți au în vedere cumpărarea de resurse de învățare online pentru începerea școlii (în urcare de la 51% în 2020).

Pe categorii de produse de tehnologie, cea mai mare parte a cheltuielilor va merge către produse electronice (5,9 miliarde de dolari, cu 47% mai mult decât în 2020).

Urmează calculatoarele și echipamentele hardware (5,9 miliarde de dolari, cu 20% peste suma cheltuită în urmă cu un an).

- publicitate -

trebuie să citești