CGMB a aprobat PUZ-ul pentru linia de metrou spre Otopeni

Consiliul General al Municipiului București a aprobat Planul Urbanistic Zonal privind realizarea Liniei de metrou- Magistrala 6 – 1 Mai-Otopeni- Tronson 1, Sector 1. Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

Magistrala M6 va avea o lungime de 14 km cu 12 stații și, odată cu punerea ei în funcțiune, durata de deplasare pe traseul Gara de Nord – Aeroport Otopeni se va reduce de la 59,5 minute la 23,4 minute.

‘Despre necesitatea realizării cât mai urgente a acestui proiect important pentru capitală, am discutat la Bruxelles, la întâlnirea pe care am avut-o cu doamna Comisar European Corina Crețu. Este unul dintre proiectele importante ale Planului De Mobilitate Urbană Durabilă 2016 — 2030, fiind esențial pentru zona Metropolitană București – Ilfov. Magistrala M6 realizează legătură directă și rapidă între Municipiului București și cel mai important aeroport din țară Aeroportul Internațional Henri Coandă, dar creează și posibilitatea relaționării directe între Municipiul București și localitățile zonei metropolitane,  crescând mobilitatea populației pe moduri de transport prietenoase cu mediul’, a spus Primarul General, Gabriela Firea.

După aprobarea PUZ-ului, următorul pas este obținerea autorizației de construire. În acest sens, Primăria Municipiului București va face toate demersurile pentru că instituția responsabilă de realizarea acestei magistrale, Ministerul Transportului, să obțină cât mai rapid autorizația de construire în vederea demarării lucrărilor la acest proiect.

Odată finalizată, nouă magistrala va crea corespondente cu celelalte magistrale de metrou existente și va atrage investiții în zonele slab construite din zona periferică nordică a Municipiului București și zona periferică și nordică o orașului Otopeni;

De asemenea, realizarea investiției se afla în strânsă legătură cu construirea sistemului park&râde la intrarea în Municipiul București, dar și cu realizarea nodurilor intermodale în zona de nord a orașului.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...