CFR Călători crește preţurile biletelor de tren începând cu 1 iulie

O călătorie Bucureşti - Constanţa, foarte populară în această perioadă, la clasa a 2-a, va costa 67 lei cu IR, de la 55,7 lei, iar până la Braşov 54 lei, de la 44,7 lei

Măsura vine în sprijinul redresării şi echilibrării activităţii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu impact în transportul feroviar, se arată în comunicatul CFR Călători.

Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare şi după aplicarea majorărilor.

Vor fi acordate în continuare reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiştilor și a reducerii 50% la abonamentele și biletele pentru studenți. Abonamentele și biletele pentru elevi rămân gratuite.

Se acordă în continuare și 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online, până la 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație de peste 10 zile și 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors.

Cât costă biletele de tren pe cele mai importante rute?

O călătorie Bucureşti – Constanţa, foarte populară în această perioadă, la clasa a 2-a, va costa 67 lei cu IR, de la 55,7 lei, iar până la Braşov 54 lei, de la 44,7 lei.

Un bilet Bucureşti Nord – Ploieşti Sud/Vest va costa 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio, iar Arad – Timişoara Nord, clasa a 2-a, 17 lei, de la 14 lei, cu trenul IR şi 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio.

Cei care vor să călătorească de la Bucureşti la la Craiova cu clasa a 2-a vor scoate plăti 67 lei pentru InterRegio (de la 55,7 lei) sau 35 lei (de la 29,3 lei) pentru Regio.

O călătorie cu trenul pe ruta Braşov – Mangalia, clasa a 2-a IR, costă de la 1 iulie 104 lei, de la 86,9 lei, iar pe ruta Bucureşti Nord – Timişoara, clasa a 2-a IR, 116 lei, de la 97 lei.

CITEȘTE ȘI: CFR a făcut primul pas pentru modernizarea Gării de Nord

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...