All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

vineri | 22 ianuarie | 2021
0.7 C
București

CEZ Vânzare ajută clienții să obțină o finanțare de până la 100.000 euro

Pentru a sprijini business-urile locale, CEZ Vânzare organizează întâlniri online cu clienții în vederea promovării programului național Electric-UP.

Aceștia au posibilitatea de a afla despre oportunitățile de dezvoltare a afacerii, prin prezentarea aspectelor legate de modalitatea de finanțare a proiectelor de investiții pentru reducerea costurilor.

Suma cu care poate fi finanțat beneficiarul poate ajunge până la 100.000 EURO, beneficiarul nefiind nevoit să vină cu un aport propriu în cadrul programului.

Ce este Electric-UP

Programul este o inițiativă a Ministerului Economiei prin care vor fi finanțate proiecte pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp, precum și pentru stații de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in.

Programul se adresează exclusiv IMM-urilor și operatorilor economici din domeniul HoReCa.

Bugetul programului este de 476 milioane lei, iar finanțarea maximă pentru care un beneficiar poate să aplice este de 100.000 euro, ceea ce înseamnă că pot fi finanțate cel puțin 1.000 de proiecte la nivel național.

Suma finanțată reprezintă un suport financiar de până la 100% din cheltuielile eligibile, ceea ce înseamnă că beneficiarul nu trebuie neapărat să asigure contribuție proprie.

Cheltuielile eligibile în cadrul proiectului

  • cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalată de minim 27 kWp și maxim 100 kWp;
  • cheltuielile cu achiziţia cel puțin a unei staţii de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in;
  • cheltuielile cu proiectarea, obținerea avizelor necesare, montarea şi punerea în funcţiune a sistemului de panouri fotovoltaice și staţiilor de reîncărcare;
  • cheltuieli de consultanță și management de proiect;
  • cheltuielile efectuate pentru realizarea și instalarea panoului de informare;
  • cheltuielile efectuate pentru realizarea şi instalarea unui sistem de avertizare/semnalare pentru stația de reîncărcare;
  • opțional, 30% din cheltuielile cu achiziția acumulatorilor de stocare.
- PUBLICITATE -