Cererea pe piaţa de birouri din Bucureşti va creşte cu 20-30% în acest an

Cererea de spații de birouri la nivelul Bucureștiului va crește cu 20-30% în acest an, în condițiile în care o bună parte din marii chiriași au ieșit din expectativă, potrivit Cushman & Wakefield Echinox.

Volumul tranzacționat pe parcursul anului 2020 a scăzut cu 40%, până la nivelul de 237.000 de metri pătrați, pe fondul pandemiei Covid-19.

Anul 2021 a început sub alte auspicii, în condițiile în care numărul de cazuri Covid-19 la nivel mondial s-a înjumătățit față de finalul anului precedent, iar evoluția pozitivă a campaniilor de vaccinare permite autorităților să relaxeze măsurile restrictive.

În acest context, după un an în care companiile au putut să evalueze impactul telemuncii prin analize interne sau cu ajutorul consultanților, acestea sunt acum în poziția de a-și redimensiona necesarul de spații într-o piață care le-a devenit favorabilă. 

Rată de neocupare a spațiilor la nivelul Bucureștiului a crescut pe parcursul anului trecut, ajungând la nivelul de 12,5%, un maxim al ultimilor patru ani.

Cu toate acestea dezvoltatorii au în prezent în construcție clădiri cu o suprafață cumulată de peste 350.000 metri pătrați.

Spațiile urmează să fie date în folosință în următorii doi ani, în condițiile în care anticipează o revenire a cererii, cu accent pe spațiile moderne, care încorporează cele mai noi tehnologii.

- publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.