Cererea de servicii contabile a scăzut în contextul pandemiei Covid-19

Indiferent de dimensiune, sector sau țară, impactul economic și social al pandemiei s-a extins, iar provocările sunt în creștere pentru afaceri și profesia contabilă.

După primul raport din luna martie 2020, mai multe aspecte cheie care trebuie abordate de către decidenții politici și guverne au devenit acum mai clare.

ACCA solicită guvernelor din întreaga lume să examineze pachetele de sprijin economic care să permită revenirea la o creștere durabilă.

Andreia Stanciu, director ACCA Europa Centrală și de Sud-Est explică provocările inevitabile pe care le întâmpină majoritatea companiilor: „La nivel global, problema din centrul acestei situații este scăderea dramatică a cererii, 53% dintre respondenți afirmând că achizițiile au fost oprite complet sau reduse în această perioadă. Vedem astfel un efect de domino, atât lansările de produse, cât și planurile de investiții fiind amânate. Acestea se adaugă problemelor legate de lanțul de aprovizionare și de neîndeplinirea comenzilor clienților.”

Analizând rezultatele celor 224 de experți financiari din Europa Centrală și de Est care au răspuns chestionarului, datele arată că 61% dintre respondenți afirmă că solicitările clienților au scăzut.

36% spun că întâmpină probleme cu fluxul de numerar.

Cu toate acestea, există și vești bune: 82% dintre organizații au efectuat o nouă prognoză financiară de la izbucnirea pandemiei, ceea ce înseamnă că se pregătesc pentru ceea ce urmează.

Alte date ale studiului

  • 78% se așteaptă la scăderea veniturilor în comparație cu anul financiar precedent.
  • 91% au adoptat acum strategii flexibile de lucru de acasă, 44% alegând varianta rotației de personal prezent la birou pentru a satisface cerințele de distanțare socială.
  • 71% văd transformarea locului de muncă drept impactul cu cea mai lungă durată a epidemiei de Covid-19.
  • 53% consideră că intervențiile guvernamentale nu sunt eficiente pentru activitatea lor.
- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...