Cererea de finanțare a facturilor din partea IMM-urilor a crescut cu peste 60%

Cererea de finanțare a facturilor din partea microîntreprinderilor și IMM-urilor a crescut cu peste 60% în primele șase luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, arată analiza Instant Factoring.

Companiile din domeniul construcțiilor ocupă prima poziție în clasamentul afacerilor care au finanțat facturi cu plata la termen în prima jumătate a acestui an, cu o pondere de 33,1 %.

Creşterea este cu 142 % față de aceeași perioadă din 2020, cu un volum total de aproape 15 milioane lei.

Următorul loc este ocupat de firmele din domeniul distribuției en-gros, cu o pondere de 28,3%, în creștere cu 50% față de anul trecut.

Locul trei este ocupat de companiile din domeniul transporturilor, cu o pondere de 28,2%, și o creștere de 26% față de 2020.

Platforma a primit în acest an spre analiză peste 7.500 de cereri, valoarea medie a facturii acceptate pentru finanțare fiind de 11.600 lei.

Majoritatea cererilor s-au înregistrat în zona București-Ilfov (30%), apoi în județele Cluj (5%), Argeș (4%), Bihor (3.6%) și Timiș (3,5%).

Conform unei analize a CNIPMMR măsurile de sprijin introduse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru întreprinderile mici şi mijlocii acoperă doar 0,04% din totalul IMM-urilor din România.

Tot analiza cheltuielilor finanţate prin PNRR arată că, de fapt, 22% din valoarea totală prevăzută pentru mediul de afaceri (1,3 mld.euro), vor reprezenta costuri cu comisioanele şi cheltuielile de administrare ale unor entităţi terţe.

Rezultă un sprijin real în valoare  de 1,014 mld euro pentru dezvoltarea IMM-urilor, o sumă total insuficientă.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...