Centrul comercial Armonia Braila ramane inchis

sursa foto: romania-insider.com

Centrul comercial Armonia Brăila va rămâne închis, cel mai probabil, şi în acest an, întrucât proprietarul, compania Red Development, nu a reuşit, la aproape doi ani de la închidere, să găsească o reţea de tip discount pentru a ocupa spaţiul în care a funcţionat iniţial Carrefour.

„Nu ştim când vom deschide centrul comercial pentru că nu am reuşit să găsim un discounter pentru a ocupa spaţiul în care a funcţionat Carrefour. Avem nevoie de un discounter pentru a veni cu preţuri atractive”, a declarat, ieri, Andrew Hardy, managing partner Red Development, agentiei de stiri Mediafax.

Armonia Brăila, care a intrat în insolvenţă anul trecut, a fost închis în august 2009 din cauza rezultatelor slabe înregistrate, la doar câteva luni de la deschidere.

Centrul comercial a funcţionat pentru o perioadă de nouă luni, având chiriaşi companii precum Carrefour, Flanco, Sephora, Samsonite sau Mondex.

Ulterior, dezvoltatorii proiectului au anunţat că intenţionează să repoziţioneze centrul de 47.000 de metri pătraţi într-un parc comercial de tip discount, în care să fie atraşi retaileri care comercializează articole cu preţuri reduse. Inaugurarea acestui proiect era condiţionată de găsirea chiriaşilor, dar şi de acceptul Volksbank, care a finanţat construcţia cu 47 milioane euro.

Ultimul termen anunţat pentru inaugurarea noului concept era 2011. În luna septembrie a anului trecut Volksbank a cerut insolvenţa firmei Red Project Three, prin care Red Development a realizat proiectul.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, Red Project Three a înregistrat în 2009 venituri de doar 780.000 de euro şi pierderi de aproape 19 milioane de euro, valoarea datoriilor la finalul anului fiind de 37,5 milioane de euro.

Volksbank este cel mai mare creditor al companiei. Şi alte firme, precum Acvatot, Armax sau Classic Dome, au solicitat intrarea companiei în insolvenţă, având de recuperat sume mai mici.

Red are în diferite stadii mai multe proiecte imobiliare. Acţionarii principali ai companiei sunt fondurile de investiţii GED Group din Spania şi Warburg Pincus din Statele Unite ale Americii.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...