Centrala electrică de termoficare aparținând C.E.T. Arad a fost vândută

Aflată în conservare de la finalul anului 2021, centrala electrică de termoficare aparținând C.E.T. Arad, societate în insolvență, a fost vândută pentru 27.305.716,50 euro.

C.E.T. Arad este un producător de energie electrică și termică în cogenerare de înaltă eficiență. Prin serviciul său de utilitate publică, a furnizat energie termică populației din Municipiul Arad.

Centrala are în componență nouă loturi de teren cu o suprafață totală de 35,6 hectare și construcții corespunzătoare obiectului de activitate: un cazan de 420 t/h cu funcționare pe gaze naturale, o turbină tip DSL-50-1, stația electrică de 110 KV și trei transformatoare electrice de 25 MVA pentru servicii generale și de grup.

Centrala  este conectată la sistemul energetic național prin stația sa proprie de 110 KV și are o capacitate de 450 MVA prin cele 5 linii de 110 kV.

În cadrul procedurii de insolvență, s-au realizat investiții de aproximativ 1,3 milioane euro pentru retehnologizarea sursei de producere a energiei termice și electrice în vederea îmbunătățirii performanțelor și eficienței centralei.

Ca urmare a investițiilor efectuate în procedura de insolvență, turbina a fost calificată pentru prestarea serviciilor tehnologice de sistem pentru rezerva terțiară rapidă.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Teren degradat, transformat în zonă de agrement la Arad

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...