Cele mai populare jocuri pe PC și consolă video din ultimul deceniu (2010-2020)

Industria de gaming s-a dezvoltat foarte mult în ultimul deceniu. De la jocuri  simple am ajuns la unele cu scenariu complex și cu o grafică deosebit de realistă, care amintesc mai curând de un film.

Este adevărat că această evoluție presupune și investiții serioase din partea unui gamer, dacă vrea să se poată bucura din plin de o experiență de joc superioară. Cele mai noi jocuri au nevoie de un computer performant, cu procesor rapid, placă video bună și ecran cu rezoluție superioară. 

Partea bună este că marii producători de PC au lansat multe modele de gadgeturi concepute special pentru jocuri. Prin urmare, este foarte ușor să găsești un produs care să fie potrivit cu nevoile și bugetul tău. Poți cumpăra un calculator de gaming de la PC Garage, deoarece aici vei găsi o gamă foarte variată de modele, de la diferiți producători. Alege modelul care crezi că ți se potrivește cel mai bine și bucură-te de o experiență deosebită de gaming! Nu ezita să încerci cele mai populare jocuri pentru PC și consolă lansate în ultimii ani.

Minecraft

Un joc apreciat de gameri indiferent de vârstă, Minecraft este o versiune digitală a clasicului LEGO. Este unul dintre jocurile care s-au vândut cel mai bine la nivel mondial și nu este de mirare că se bucură de o asemenea popularitate. Permite jucătorilor să construiască lumi întregi sau să-și testeze abilitățile de supraviețuire și organizare în modul survival.

Dark Souls

Este un joc care a creat un adevărat trend, dând naștere la numeroase imitații și versiuni de „joc de tipul Souls.” Primul Dark Souls este însă cel mai popular dintre toate, iar până acum niciunul dintre noile versiuni sau continuări nu s-a putut ridica la calitatea acestuia. Prezintă o lume întunecată, în care jucătorul trebuie să lupte pentru a supraviețui, iar satisfacțiile vor fi pe măsura efortului depus.

The Witcher 3: Wild Hunt

Creat de un programator polonez, acesta este cel mai popular joc RPG din ultimii 10 ani, având ca punct de pornire legende și basme est-europene. Este unul dintre cele mai frumoase și detaliate jocuri de tip open world lansate până acum, oferind jucătorului experiențe intense și variate, de la lupta cu monștri care bântuie prin păduri la eforturile de-a ajuta eroul principal.

Farmville

Deși contestat la început, acest joc a adunat în anul 2010 peste 80 de milioane de jucători. Considerat „ușurel”, pentru că permitea gamerilor să cumpere diferite obiecte din joc în loc să le câștige prin performanțe, Farmville s-a bucurat în final de o largă apreciere. Jocul se bazează pe dorința gamerilor de a face profit și de a cumpăra obiecte, fără să fie nevoiți să depună un efort deosebit și să joace ore în șir pentru a și le permite. Este unul dintre primele jocuri de tip free-to-play, care a lansat un trend ce continuă și acum.

Universul Roblox

Nu putem închide această listă fără menționarea jocurilor Roblox, foarte apreciate în rândul copiilor și adolescenților. Audiența acestor jocuri depășește 100 de milioane de jucători activi pe lună, din 200 de țări. Gamerii au acces la o lume tip LEGO, la fel ca în Minecraft, dar aici activitățile sunt mai variate, deoarece pot alege dintre mai multe jocuri, cele mai populare fiind „Jailbreak”, „MeepCity” și „Adopt Me!” La fel de apreciate sunt și jocurile tip obby, o variantă digitală a faimosului parkour.

Dacă nu ai încercat până acum aceste jocuri celebre, este momentul să o faci acum, de pe noul tău computer de gaming!

- Publicitate -

Burger King continuă expansiunea pe plan local cu un restaurant la Târgu Mureș

Burger King își continuă planul de expansiune în România și deschide un nou restaurant în Shopping City Târgu Mureș....

Lidl a ajuns la afaceri de 22,4 miliarde lei și un profit de circa un miliard de lei

Lidl a încheiat anul calendaristic 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 22,4 miliarde de lei net, un...