Cele mai populare beneficii extra-salariale oferite de companii

În orice companie, beneficiile extra-salariale sunt importante pentru angajați, dar și pentru angajatori. Angajații se bucură de beneficii care le pot face viața mai bună și în baza acestor beneficii pot decide, la un moment dată, dacă părăsesc compania sau nu.

La rândul lor, angajatorii își pot fideliza echipa prin oferirea beneficiilor extra-salariale, iar acest lucru nu este nici pe departe lipsit de importanță pe piața muncii. 

În acest articol explicăm care sunt cele mai populare beneficii extra-salariale oferite de companii.

Abonament medical

Beneficiile de sănătate se află în topul beneficiilor extra-salariale dorite de angajați. Abonamentele corporate le permit angajaților să beneficieze de serviciile unui mare operator privat de sănătate, care are la dispoziție spitale, laboratoare, clinici, hyperclinici, farmacii și cabinete stomatologice (mai multe informații aici). De asemenea, angajații pot beneficia uneori de un program prin care pot folosi serviciile unui psiholog.

Beneficiile serviciilor corporate pentru angajați

 • Pachete medicale personalizate;
 • Acces direct și gratuit la medicii specialiști, în baza unei simple programări;
 • Suport și consiliere telefonică pentru probleme medicale/cazuri de urgență;
 • Beneficii în rețeaua partenerilor clinicii;
 • Aparatură medicală performantă;
 • Investigații medicale în cadrul clinicii.

Beneficiile serviciilor corporate pentru companii

 • Servicii de medicina muncii;
 • Programe de prevenție și educație medicală;
 • Soluții medicale personalizate, în funcție de necesitățile companiei;
 • Raport privind starea de sănătate a angajaților;
 • Pachete medicale pentru angajați;
 • Campanii de screening.

Tichete de masă

Tichetele de masă sunt foarte apreciate de angajați. În unele situații, acestea pot fi înlocuite cu coșuri cu fructe și legume proaspete, livrate periodic la domiciliul angajaților.

Abonamente la biblioteci

Unele biblioteci/platforme oferă recomandări personalizate, titluri de dezvoltare personală, profesională, beletristică, dar și articole și videoclipuri pe diferite teme de interes. 

Activități de dezvoltare personală

Se remarcă în ultimul timp un interes mai mare al angajaților pentru biblioteci virtuale, participare la cursuri și conferințe naționale și internaționale, iar acestea nu au neapărat legătură cu domeniul în care activează angajatul. Companiile pot susține financiar acest interes al angajaților.   

Abonamente la săli de sport

Munca de la birou poate crea probleme de sănătate importante, mai ales la nivelul coloanei vertebrale sau al vederii. Deloc întâmplător, abonamentele la sala de sport se mențin printre preferatele angajaților. 

Adoptarea unui program flexibil

După experiența perioadei în care cei mai mulți angajați au lucrat de acasă, aceștia apreciază lucratul exclusiv de la birou de numai 2-3 zile. Flexibilitatea programului de lucru, posibilitatea de a începe lucrul mai devreme pentru a termina mai repede și de a nu depinde de transport și de programul de la birou sunt aspecte foarte importante pentru cei mai mulți angajați. Cei mai mulți dintre ei își doresc un echilibru între viața personală și cea profesională.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...