Cele mai multe tranzacții cu terenuri din București includ foste platforme industriale

În perioada iulie 2022 – iunie 2023, au fost tranzacționate în București și în zona limitrofă, terenuri cu o suprafață de aproximativ 60 de hectare, în special pentru proiecte imobiliare cu funcționalități mixte sau locuințe.

Interesant este că în ultimele 12 luni nu a fost realizată nicio achiziție de terenuri cu destinația strict de birouri, în principal datorită suspendării planurilor urbanistice zonale (PUZ) de sector.

Cele mai mari proprietăți tranzacționate includ fosta platformă Titan Mar de pe Șoseaua Progresul (45.000 mă), fosta fabrică de ulei Muntenia de lângă parcul Carol (57.000 mp), terenul platformei Atlas Pipera (28.500 mp), și terenul platformei Helitube Colentina (89.000 mp).

Rețelele de retail, în principal germanii de la Kaufland sau Lidl, au continuat să cumpere terenuri pentru extindere, acestea achiziționând tot foste platforme industriale din zone intens populate.

Cumpărătorii cu capital românesc și cei cu capital străin (belgian, german, suedez, maghiar și turcesc) și-au împărțit piața din punct de vedere al suprafeței de terenuri tranzacționate.

Dintre investitorii cu capital străin, cei belgieni au fost cei mai activi, în principal prin intermediul achizițiilor efectuate de Speedwell care a cumpărat 18 hectare de teren în perioada analizată de Cushman & Wakefield Echinox.

CITEȘTE ȘI: Skanska achiziționează un nou teren în Bucureștii Noi

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...