Cele mai mari noi centre comerciale au fost construite cu zidărie Ytong

Cele mai mari  centre comerciale lansate în ultimii doi ani în România au fost realizate cu blocuri de zidărie premium, produse sub marca germană YTONG.

Promenada Mall, Coresi Shopping Resort,  mall-ul Shopping City din Târgu-Jiu sau Mega Mall sunt toate proiecte realizate cu zidărie YTONG. Cele patru mall-uri au atras investiții totale de circa 385 de milioane de euro.

Anul acesta au fost deja lansate pe piață proiecte comerciale moderne care au implicat utilizarea unei cantități de peste 12.000 de metri cubi de produse YTONG. Această cantitatea ar fi permis realizarea a peste 200 de case de dimensiuni medii, cât un cartier întreg.

„În ultimii 5 ani în România a existat o  diminuare în livrarea de clădiri comerciale de mari dimensiuni pe fondul recesiunii economice. Această piață s-a mai dezmorțit datorită investitorilor străini sau locali care au început să prindă încredere începând cu anul 2014, când au fost lansate proiecte importante precum Promenada Mall, sau mall-ului dezvoltat de NEPI în Târgu Jiu”, declară Marius Dragne, CEO Xella Ro. „Remarcăm o atenție deosebită acordată de investitori și constructori materialelor utilizate. Avantajul major al produsele de zidărie premium YTONG este legat de optimizarea costurilor de investiție și acela că oferă garanția unei   poziționări corecte pentru  obținerea unor certificate verzi”, adaugă Marius Dragne.

Cel mai recent proiect comercial a fost Mega Mall, un proiect dezvoltat în București de fondul de investiții sud-african NEPI.  Produsele YTONG au fost preferate pentru realizarea zidăriei acestui centru comercial datorită greutății reduse care permite montarea pe orice tip de structură, dar și a timpilor reduși de punere în operă.  Același fond de investiții a dezvoltat în urmă cu un an centrul comercial Shopping City din Târgu Jiu, proiect care a atras investiții de circa 30 de milioane de euro, acesta fiind unul dintre cele mai importante centre de retail construite în afara Bucureștiului în ultimii ani. Clădirea are o suprafață închiriabilă de aproximativ 27.000 de metri pătrați.

La începutul lunii aprilie a acestui an a fost inaugurat și cel mai mare centru comercial din Transilvania, Coresi Shopping Resort, din Brasov. Immochan, dezvoltatorul proiectului, își dorește ca acest mall să devină o destinație turistică pentru întreaga regiune. Construcția centrului comercial a impus utilizarea unor materiale de construcții moderne care să nu încarce structura, dar care să ofere o serie amplă de beneficii precum rezistență la incendii. YTONG a fost aleasă drept cea mai bună soluție de construcție pentru pereți.

Un alt proiect comercial de mari dimensiuni, inaugurat în 2014 a fost Promenada Mall, din București. Clădirea are o suprafaţă închiriabilă de 35.000 de metri pătraţi. Promenada este în curs de obținere a unei cerificări care să ateste faptul că este o clădire verde. Centrul comercial deţine, încă din faza de proiect, pre-certificarea „Gold” emisă de autoritatea germană pentru clădiri sustenabile, DGNB – Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen.

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...