Cele mai importante 10 beneficii ale acupuncturii

Acupunctura este o formă complementară de tratament cu multiple beneficii pentru trup, dar și pentru minte.

Cu ajutorul acupuncturii îți poți crește radical productivitatea, dar de asemenea poți elimina și impactul stresului de zi cu zi asupra fizicului, dar și psihicului tău.

Ar trebui să privești sănătatea și bunăstarea ca pe niște priorități de top în viața ta, mai ales dacă ești o persoană de care depind și alți oameni.

Ca să ai grijă de cei din jur, în primul rând trebuie să ai grijă de tine și o poți face cu ajutorul acupuncturii, făcând o vizită unui cabinet specializat în această practică precum kineto-help.ro,

Ce beneficii îți oferă acupunctura?

1. Reduce stresul de zi cu zi

Stresul cotidian este unul din principalele motive pentru care oamenii apelează la acupunctură. Indiferent dacă este vorba de stresul provocat de locul de muncă, de relațiile cu persoanele din jur sau probleme personale, conform statisticilor, aproximativ 77% din populația globului admite că resimte simptome provocate de stres. Dar prin acupunctură, poți restabili echilibrul hormonal de la nivelul organismului, dar și reduce anxietatea.

2. Reduce durerile de spate și tensiunea de la nivelul gâtului, articulațiilor și membrelor

Tastaturile, ghiozdanele foarte grele, telefoanele mobile și postura incorectă sunt doar câteva din motivele pentru care poți ajunge să te confrunți cu dureri de gât, de articulații sau de membre, Dar și în acest sens, acupunctura îți oferă o metodă eficientă, fără efecte adverse, prin care îți poți rezolva problemele.

3. Vindecă migrenele

Acupunctura a fost folosită pentru vindecarea migrenelor încă din cele mai vechi timpuri. Iar cele mai recente studii în domeniu au demonstrat faptul că credințele străvechi erau adevărate și acupunctura chiar are efecte de durată pentru migrene.

4. Are efecte pozitive pentru vedere

Nu este un mit. Acupunctura contribuie în mod pozitiv și la ameliorarea unor afecțiuni oculare precum: astigmatismul, prezbitismul, cataracta sau glaucomul. Poate că nu vei reuși să te vindeci complet prin intermediul acupuncturii dacă suferi de una din aceste afecțiuni întrucât efectele ei diferă de la persoană la persoană, dar cu siguranță merită să încerci.

5. Fortifică sistemul imunitar

Acupunctura ajută corpul să lupte mai eficient împotriva agenților patogeni prin fortificarea sistemului imunitar. De asemenea, tot prin acupunctură, poți reduce semnificativ perioada de convalescență dacă ai un sistem imunitar slăbit și răcești des.

6. Sporește energia și te ajută să te concentrezi mai ușor

Pacienții care au beneficiat de ședințe de acupunctură au raportat că se simt mult mai bine după ce au beneficiat de această formă de tratament. Cei mai mulți dintre ei spun că simt o energie inexplicabilă și se pot concentra mai bine la sarcinile pe care le au de făcut.

7. Ameliorează afecțiunile digestive

Acupunctura poate regla în mod eficient sistemul digestiv și contribuie și la îmbunătățirea metabolismului. De aceea, dacă ai probleme cu greutatea corporală și cauți o metodă de pierdere a kilogramelor în plus cu efecte de durată, poți încerca și acupunctura deoarece, un sistem digestiv sănătos este primul pas către o siluetă frumoasă și armonioasă.

8. Ameliorează efectele determinate de diferite alergii

Acupunctura este cheia când vine vorba de prevenirea alergiilor. Dar este important să începi tratamentul înainte de începerea sezonului alergiilor. Acupunctura reduce simptomele determinate de alergii și poate apela la ea concomitent cu administrarea tratamentelor antihistaminice.

9. Reduce pofta de țigări

Dacă vrei să scapi de pofta de țigări odată pentru totdeauna, atunci poți să apelezi cu încredere la acupunctură. Pe lângă alte efecte pozitive pe care le are pentru cei care vor să renunțe la fumat, acupunctura te ajută să scapi și de poftele cauzate de lipsa țigărilor, dar și de iritabilitate. În plus, ajută țesutul pulmonar să se repare mai repede.

10. Mai puține leziuni cauzate de acțiuni repetitive

Acțiunile fizice repetitive pot cauza leziuni în diferite părți ale corpului, însă acupunctura ajută mușchii să se relaxeze și previne și astfel de riscuri.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...