Cele mai frecvente cerințe ale clienților. Iată cum te ajută optimizarea SEO să le îndeplinești!

Atunci când oferi servicii SEO, te vei întâlni cu o serie de cerințe din partea clienților, cea mai frecventă fiind legată de creșterea traficului pe site. Pentru atingerea acestui obiectiv, este nevoie de respectarea unor standarde SEO ce țin de o bună viteză de încărcare și de un conținut de calitate.  

Miliarde de căutări sunt efectuate online în fiecare zi, iar acest lucru înseamnă o cantitate uriașă de trafic. Multe persoane caută anumite produse și servicii pe care intenționează să le plătească, iar acțiunea este numită intenție comercială. Mai exact, căutarea  indică faptul că ei vor să cumpere ceva ce un business oferă.

Google stabilește ce site-uri vor fi afișate în primele pagini de rezultate, conform unor algoritmi ce țin cont de informații de calitate și relevante pentru căutările utilizatorilor. Algoritmul Google stabilește această relevanță cu ajutorul unor crawleri, care evaluează dacă informația publicată pe un anumit site este relevantă pentru cuvintele de interes folosite de user. O bună optimizare SEO va contribui în mare măsură la afișarea site-ului tău în primele pagini de căutare.

Citește mai departe care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont pentru optimizarea SEO a unui site, care să satisfacă cerințele clienților.

Viteza de încărcare rapidă

Când vine vorba de viteza de încărcare a unui site, trebuie luați în calcul mai mulți factori: browserul, dispozitivul de pe care website-ul e accesat, providerul de web hosting și conținutul de pe pagină, de aceea este nevoie să te concentrezi pe nevoile userului. Viteza optimă de încărcare a unui site este de 1-2 secunde. 40% dintre useri nu vor aștepta mai mult de 3 secunde ca un site să se încarce înainte să abandoneze așteptarea, arată websitebuilderexpert.com. Astfel că optimizarea vitezei de încărcare a website-ului trebuie să fie o prioritate.

User-friendly website

Din procesul de optimizare SEO face parte și uzabilitatea unui website. Un site user-friendly contribuie la succesul unei afaceri, prin creșterea traficului și, implicit, a numărului de vânzări. Câteva dintre caracteristicile unui site user-friendly sunt:

 • O bună organizare a informației
 • Un timp scurt de încărcare a site-ului
 • Compatibilitatea cu diferite browsere
 • Compatibilitatea cu dispozitivele mobile

Informații utile și relevante

Prin implementarea strategiei de optimizare SEO, te asiguri că informația publicată pe site este utilă și relevantă și că răspunde intereselor publicului țintă. Fără un conținut de calitate, nu te poți bucura de toate avantajele pe care le aduce Search Engine Optimization. Conținutul relevant și util îi va motiva pe useri să petreacă mai mult timp pe un website, ceea ce are un impact pozitiv asupra ranking-ului.

Imagini sugestive


Este recomandat ca imaginile care însoțesc un articol să fie relevante și sugestive, cât mai apropiate de informația prezentată. Imaginile trebuie să aibă parte la rândul lor de optimizare SEO, iar din acest proces fac parte, printre altele:

 • Alegerea denumirii și a formatului potrivite
 • Ajustarea dimensiunii și a rezoluției pentru o cât mai bună viteză de încărcare

Site mobile-friendly

76% dintre useri fac cumpărături de pe mobil, iar acest procent este în creștere, arată webfx.com. Una dintre cerințele clienților este ca site-ul care le reprezintă business-ul să fie cât mai mobile-friendly. De aceea, este esențial să ții cont, în etapa de optimizare, ca website-ul să fie mobile-friendly. Printre cele mai bune practici pentru a crea o strategie SEO eficientă pentru mobil sunt:

 • Îmbunătățirea vitezei de încărcare
 • Integrarea unui design responsive
 • Utilizarea unor fonturi potrivite pentru device-urile de mici dimensiuni
 • Adaptarea la căutările locale
 • Implementarea unei bare de navigare ușor de folosit

Agenția AdSymphony oferă servicii complete de optimizare SEO a paginilor unui website, a paginilor de produs pentru magazinele online, a pozelor și a textelor.

Surse:
https://www.forbes.com/sites/forbesagencycouncil/2020/11/06/the-importance-of-page-speed-optimization/?sh=712bba6f324c https://www.searchenginejournal.com/state-of-seo-client-report/419591/https://www.websitebuilderexpert.com/building-websites/website-load-time-statistics

- Publicitate -

Cum îți poți finanța propria afacere

Dacă ți-ai dorit de mult timp să devii antreprenor, însă lipsa de capital te-a ținut pe loc, trebuie să...

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...