Cele mai eficiente 7 plante pentru întărirea imunităţii

Siropurile din plante sunt un ajutor cu care se înarmează oamenii în lupta cu diferite afecţiuni, de la simple răceli, până la boli cardiovasculare, depresie sau infecţii urinare.

Vitaminele, mineralele, dar şi celelalte componente naturale din alcătuirea acestora le fac utile atât în prevenţie, cât şi în tratamentul simptomelor, dar şi în întărirea sistemului imunitar, pentru a face faţă provocărilor zilnice: virusuri, bacterii, fungi, stres, poluare.

7 Plante miraculoase prin avantajele pe care le au pentru sănătate

  1. Goji – aceste fructe au fost descoperite şi folosite pentru menţinerea sănătăţii în China, Tibet şi India. Acum, de proprietăţile lor miraculoase se poate bucura întreaga lume. Goji este numit şi „fructul longevităţii”. Conţine de 500 de ori mai multă cantitate de vitamina C decât portocalele şi mai mult caroten decât orice alt produs alimentar cunoscut.
  1. Catina : Mulţi medici pediatri recomandă ca la finalul verii copiii să ţină o cură cu catină şi miere, pentru întărirea imunităţii. Motivul pentru care cătina este atât de potrivită pentru a pregăti organismul pentru răcelile de sezon, este că ea conţine de până la 10 ori mai multă vitamina C decât citricele sau măceşele. Proprietăţile ei curative au fost descoperite din antichitate şi au o mare valoare şi astăzi, deşi medicina clasică a evoluat atât de mult. Beneficiul major al plantelor terapeutice este acela că nu prezintă efecte adverse, cum se întâmpla în cazul antibioticelor, spre exemplu.
  1. Merişoarele: un sirop de merişoare este o adevărată binecuvântare pentru organism. Acesta conţine multe vitamine, minerale şi antioxidanţi care îl fac un aliat de neratat în sezonul rece. Contribuie la întărirea sistemului osos şi combate bacteriile patogene precum E-coli, Helicobacter pylori sau Streptococus mutans.
  1. Echinaceea este o regină a imunităţii, fiind cunoscută pentru proprietăţile sale antivirale, antibacteriene sau imunostimulatoare. Conform cercetărilor în domeniu, stimulează producţia de celule albe, care, după cum se ştie, au rol de apărare a organismului împotriva virusurilor, a bacteriilor şi a altor agenţi patogeni. Câteva dintre cele mai cunoscute substanţe din echinaceea sunt vitamina C, uleiurile esenţiale, flavonoizii şi polizaharidele.
  1. Gălbenelele sunt plante cu proprietăţi terapeutice importante, folosite în special în tratarea ulcerului şi a gastritei. Au proprietăţi antimicrobiene şi antiinflamatorii importante. Denumite „florile de aur ale sănătăţii”, acestea protejează celulele organismului de efectul dăunător al stresului oxidativ, ducând la scăderea riscului de inflamaţii în organism.
  1. Ginsengul – este considerat planta minune a lumii. Amerindienii îi foloseau rădăcina pentru a se energiza. În timp, s-au descoperit proprietăţi importante, precum: încetinirea procesului de îmbătrânire, reglarea colesterolului, dar şi îmbunătăţirea memoriei şi a atenţiei.
  1. Fructul de Noni –  este cunoscut sub numele de „vitamina Polineziei” şi are un efect deosebit asupra imunităţii pe care o ajută stimulând limfocitele T şi macrofagele. Totodată este un deosebit antiinflamator, antidepresiv, antifungic, antialergic, antifebril.

Sistemul imunitar, acest scut miraculos de care dispune organismul, se construieşte printr-un stil de viaţa sănătos.

Fructele şi legumele de sezon, plantele medicinale, dar şi sportul contribuie împreună la formarea şi întărirea lui, de aceea este foarte important să fie corelate toate aceste elemente.

Stresul, alimentaţia nesănătoasă şi sedentarismul contribuie la degradarea sistemului imunitar.

- publicitate -

articole noi