Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa va fi construit în județul Arad

Parcul fotovoltaic va avea o putere de 1057,5 MW. Prin comparație, puterea unui reactor nuclear de la Cernavodă este de 706 MW

Parcul fotovoltaic se va desfășura pe o suprafață de peste 1.000 de hectare, în localitățile Grăniceri și Pilu din județul Arad. Investiția estimată se ridică la peste 800 milioane de euro.

Parcul va fi compus din aproximativ 1,7 milioane de panouri fotovoltaice de tip monocristalin-bifacial. Acesta va avea capacitatea de a furniza energie electrică pentru 300.000 de gospodării din România.

Parcul fotovoltaic din județul Arad este un proiect foarte mare, de 1057,5 MW. Următorul parc solar, ca putere este Parcul solar Escatrón-Chiprana-Samper din Aragon, Spania, cu o putere de 850 MW.

Demersurile pentru parcul fotovoltaic au pornit de câțiva ani deja, astfel că primii pași au fost obținerea avizelor necesare, apoi achiziția terenurilor de către firma proiectantă.

Din cele 1.064 de hectare, 928 se află în Grăniceri și 136 în localitatea Pilu. În acest moment, parcul fotovoltaic a primit autorizația de construire, pentru care a fost depusă documentația de către Pro Arhitectura.

La nivel național, Brașov ar putea deveni primul oraș independent din punct de vedere al energiei electrice în curând, grație parcurilor fotovoltaice mari, de 15 și respectiv 17 MW, aflate în regiune.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: MOL face primii pași în sectorul energiei solare

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...