Cel mai mare depozit logistic Lidl, deschis în comuna Fundeni, județul Călărași

Noul depozit, unde lucrează 250 de angajați, va aproviziona peste 55 de magazine din zona de sud și sud-est a țării

Cel de-al șaselea depozit regional se întinde pe o suprafață totală construită de peste 56.000 mp și o suprafață a terenului de peste 173.000 mp, fiind și cel mai mare depozit din portofoliul Lidl.

Amplasată în apropierea autostrăzii A2, în comuna Fundeni, județul Călărași, clădirea este un punct logistic important pentru eficientizarea procesului de distribuție în zona de sud și sud – est a țării.

În plus, noua clădire dispune de un mural de peste 6000 mp, amplasat pe două dintre laturile construcției, realizat integral din vopsea ecologică Airlite care contribuie la purificarea aerului.

Această vopsea reduce poluarea din aer atunci când este expusă la lumina naturală, eliminând anual aproximativ 330 kg de oxizi de azot. Mai mult, anulează zilnic efectul a 1.294 autoturisme Euro 6 benzină sau 970 autoturisme Euro 6 diesel și ține locul a 240 de arbori.

Depozitul Lidl Fundeni este dotat cu 2.650 de panouri solare, care au capacitatea de a produce în jur de 30% din cantitatea de energie destinată funcționării clădirii.

În plus, centrul logistic este dotat cu o stație de încărcare electrică, destinată să alimenteze camioane, precum primul camion 100% electric de pe piața din România, lansat de Scania, Blue River și Lidl anul trecut.

Două camioane electrice, de la Mercedes-Benz Trucks & Buses și Volvo Trucks au intrat în flota Blue River luna aceasta și vor deservi aprovizionarea magazinelor Lidl arondate acestei regiuni.

Alternativ, odată cu inaugurarea acestei clădiri, retailerul construiește în premieră o stație de alimentare CNG (Gaz Natural Comprimat) destinată unei părţi din flota de camioane care transportă marfă pentru magazine.

CITEȘTE ȘI: Lidl inaugurează primul centru logistic din estul țării

- Publicitate -

Românii au comandat cu livrare la locație peste 10.000 de burgeri pe zi în 2023

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate de români cu...

The first full autonomous PENNY store in the world is open in Bucharest

PENNY opened on May 29, 2024, in Bucharest, the first full autonomous store in its network, where articles are...