Cei mai mulți români aleg zborurile interne pe rute către și din capitală

Prețul mediu plătit pentru zborurile interne a fost de 105 euro

Cei mai mulți români călătoresc cu avionul către și din capitală, iar cele mai tranzitate rute sunt Cluj-Napoca – București și retur, Timișoara – București și retur, urmate de Suceava – București și Iași – București, arată datele Kiwi.com.

Topul naționalităților care călătoresc între orașele țării (cu excepția românilor), sunt francezii, americanii, israelienii, grecii, marocanii, italienii, sirienii, germanii și tunisienii.

Cei care și-au cumpărat bilete dus-întors pentru călătorii interne în România prin Kiwi.com au petrecut, în medie, doar o zi la destinație, așa că este posibil ca cei mai mulți să călătorească în interes de serviciu.

Un procent de 81% dintre ei petrec până la 3 zile la destinație, 13% între 4 și 6 zile, iar 5% se întorc după 1-2 săptămâni. O treime dintre cei care au călătorit în România și-au rezervat biletele cu până la 3 zile înainte de zbor.

Alți 20% au rezervat zborul cu de la 3 săptămâni până la 2 luni în avans, 13% cu 1-2 săptămâni înainte de data plecării, 13% cu 4-6 zile în avans, iar 12% și-au finalizat rezervările cu 2-3 săptămâni înainte de data zborului.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: 72 de trenuri vor face legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...